Carrefour’dan PepsiCo’ya fiyat artışı tepkisi: Artık satmayacak

Carrefour, fiyat artışları nedeniyle PepsiCo ürünlerini satmayacağını açıkladı. Şirket, PepsiCo ürünlerin bulunduğu raflara ise “Kabul edilemez fiyat artışları nedeniyle bu markayı artık satmıyoruz” notları asacak.

Fransız perakendeci Carrefour, Pepsi, Lay’s cipsleri ve 7up gibi PepsiCo ürünlerini çok pahalı hale geldikleri için satmayacağını açıkladı.

Carrefour sözcüsü, bugününden itibaren Fransa’daki Carrefour mağazalarında PepsiCo ürünlerinin bulunduğu raflara “Kabul edilemez fiyat artışları nedeniyle bu markayı artık satmıyoruz” şeklinde bir not asacaklarını söyledi.

Sözcü ayrıca raflarında halihazırda bulunan PepsiCo ürünlerinin geri çekilip çekilmeyeceğinin belirsiz olduğunu ve notların sadece Carrefour’un Fransa’daki mağazalarına asılacağını ifade etti.

PepsiCo Reuters’ın yorum talebine yanıt vermezken ekim ayında yaptığı açıklamada, zamlara rağmen talebin devam etmesi nedeniyle bu yıl “mütevazı” fiyat artışları planladığını belirtmiş ve 2023 kâr tahminini üçüncü kez yükseltmişti.

Carrefour geçen yıl da  boyutları küçülen ancak daha pahalı olan ürünlerin üzerine uyarılar yapıştırarak bir “shrinkflation” kampanyası başlatmıştı

Ayrıca geçtiğimiz yıl Almanya ve Belçika’nın da aralarında bulunduğu birçok ülkede market perakendecileri fiyat artışları nedeniyle tüketim malları firmalarından gelen siparişleri durdurduklarını açıklamıştı.

http://www.numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir