Bakan Ersoy: 100 milyar dolarlık turizm geliri hedefine emin adımlarla ilerliyoruz

Antalya’da konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Türkiye genelinde 56,5 milyon ziyaretçi sayısı ile rekorla kapatmak istiyoruz. Türkiye global birçok istikrarsızlığa, çevresindeki olumsuz gelişmelere rağmen koyduğu hedeflere yürümeye devam ediyor. Rekorlar kırarak ziyaretçi sayısı ve gelirini arttırarak 100 milyar dolarlık turizm geliri hedefine emin adımlarla yürüyoruz” dedi.

‘ULAŞIMINI KOLAYLAŞTIRIRSANIZ TURİST ZATEN OTELDEN ÇIKACAKTIR’

Antalya Havalimanı’nın kapasitesinin arttığını söyleyen Ersoy, “2 sene önce Antalya Havalimanı’nın ihalesi gerçekleştirildi. 2024 yılında kapasitesinde ciddi bir artış sağlanacak, 2025 yılında kapasitesi 2 katına çıkacak. Antalya- Alanya arası otoban ihalesi de gerçekleşti. Şehir içi ulaşımının kolaylaştırılması gerekiyor. Turist her şey dahil de kalıyor deniyor ama turist bu yüzden otelde kalmıyor. Turistin şehre ulaşımını kolaylaştırırsanız turist zaten otelden çıkacaktır” dedi.

‘SON 20 YILDA YAPILANI 1 YILDA YAPTIK’

Arkeoloji çalışmalarına verdikleri önemi anlatan Ersoy, “Son 60 yılda arkeoloji adına ne yapıldıysa 4 yılda yapacağız diye hedef koyduk. Side Antik Kenti’nde son 20 yılda yapılanı 1 yılda yaptık. Antalya gibi sahil noktalarında ise turistlerin gün batımından sonra da gezmesi için buralarda ışıklandırmalar gerçekleştiriyoruz. Kültür Yolu Festivali’ni diğer ilçeleri kapsayacak şekilde genişleteceğiz. Bu tarz etkinliklerle Antalya’nın sezon dışında da ziyaretçi çekim noktası haline gelmesini sağlayacağız. Turizm gelirlerinin yayılmasını istiyorsak bunları yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

‘KAYNAK YOK DİYEREK GEÇİŞTİREMEZSİNİZ’

Bakanlık olarak yaptıkları arıtma tesisleri hakkında konuşan Mehmet Nuri Ersoy, şunları söyledi:

“Büyükşehir belediyelerinin sorumluğu altında olsa dahi biz bakanlık olarak kaybedecek zamanımız vaktimiz olmadığını görüyoruz ve bazı konulara el atıyoruz. Bunların başında da Antalya’da yaptığımız arıtma altyapıları geliyor. Mavi Bayraklar da çok önemli, kaybederseniz geri almanız çok zor olur. Belek’te başlattığımız projeyi Kemer ile sürdürdük. Bu yıl mart ayında, sezon öncesinde Kemer’de yaptığımız arıtma tesisini devreye alacağız. Bundan sonra ihtiyaç duyulan her alanda bakanlık olarak müdahil olmaya devam edeceğiz. Kaynak yok diyerek geçiştiremezsiniz. Niyet varsa kaynak da vardır. İsterseniz kaynağınızı yaratırsınız.”

Bakan Ersoy, vatandaşların hizmetlerden ücretsiz yararlandığı halk plajları sayılarını arttırmak için çalıştıklarını söyledi.

Haber

İlginizi Çekebilir