Ünlü oyuncu Jode Foster, Z kuşağı için demediğini bırakmadı

Oscar ödüllü ünlü oyuncu Jodie Foster, Z kuşağı hakkında açtı ağzını yumdu gözünü. Foster, Z kuşağıyla çalışmanın sinir bozucu olabildiğini anlattı.

Kuşak çatışmaları her zaman var oldu, ama belki de teknolojinin gelişmesi ve yeni kuşakların bu teknoloji içine doğması, kuşak farklarını artık daha da şiddetli hale getiriyor. Eskiler, yenileri beğenmezken; yeniler de bir önceki kuşakları önlerinde engel olarak görüyor.

İşte bu çatışmalar Hollywood’a da hakim. Son olarak Jodie Foster gibi bol ödüllü bir oyuncu Z kuşağı hakkındaki sözleriyle dikkat çekti.

Foster, genç oyunculara mentorluk yapmaya çalışırken Z kuşağıyla çalışmanın sinir bozucu olabileceğini söylüyor.

Taksi Şoförü (Taxi Driver), Kuzuların Sessizliği (The Silence of the Lambs) ve Panik Odası (Panic Room) gibi birbirinden başarılı filmde yer alan ve Oscar, BAFTA gibi prestijli ödüllere sahip olan Jodie Foster, yeni kuşakla çalışmaktan pek de hoşlanmadığını anlatıyor. Fster, Guardian’a verdiği röportajda şunları söyledi:

“Bunlar özellikle iş yerinde gerçekten sinir bozucu. Onlar, ‘Hayır, bugün hissetmiyorum, sabah 10:30’da geleceğim’ diyorlar. Veya e-postalarda onlara, ‘Bunların hepsi dil bilgisi açısından yanlış, yazdıklarını kontrol etmedin mi?” diye yazdığımda şöyle diyorlar: ‘Bunu neden yapayım, bu sınırlayıcı değil mi?'”

Mentorluk çalışmalarıyla da tanınan oyuncu, genç oyunculara neler tavsiye ettiği sorulduğunda ise şu şekilde yanıt veriyor: “Nasıl rahatlayacaklarını, bu kadar çok düşünmemeyi, kendilerinin olan bir şeyi nasıl ortaya çıkaracaklarını öğrenmeleri gerekiyor.”

Haber

İlginizi Çekebilir