Sivas’ta kazanan çıkmadı, Galatasaray zirve yarışında yara aldı

Trendyol Süper Lig’de 16. haftanın erteleme maçında Galatasaray, Sivasspor karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.

Trendyol Süper Lig’de 16. haftanın erteleme maçında Sivasspor ile Galatasaray, Yeni Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Galatasaray, ilk yarının son dakikalarında Kerem Demirbay’ın ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçse de, Koita’nın 86. dakikada penaltı golüne engel olamadı ve Okan Buruk’un ekibi sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrılarak zirve yarışında kayıp yaşadı. Galatasaray bu sonucun ardından puanını 48’e, Sivasspor ise 25’e yükseltti. Galatasaray’da Kerem Aktürkoğlu, 90+6. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Galatasaray önümüzdeki hafta sahasında Kayserispor’u konuk edecek. Sivasspor ise deplasmanda Samsunspor’a konuk olacak.

GENÇ İSİM ALİ TURAP BÜLBÜL İLK 11’DE

Galatasaray’da Sacha Boey’in sakatlığı, Barış Alper Yılmaz’ın ise kart cezalısı olması nedeniyle Okan Buruk savunmada 2005 doğumlu Ali Turap Bülbül’e ilk 11’de görev verdi. Ali Turap Bülbül geçtiğimiz hafta oynanan Konyaspor maçında da üç dakika süre almıştı.

KEREM DEMİRBAY GOL ORUCUNU BOZDU

Galatasaray formasıyla şu ana kadar gol sevinci yaşayamayan Kerem Demirbay suskunluğunu Sivasspor karşısında bozdu. Ceza sahası içinden çok şık bir gol atan Kerem Demirbay ilk gol sevincini yaşadı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1‘ Sivasspor-Galatasaray maçı başladı.

6‘ Sivasspor etkili geldi. Koita ceza sahası içinde boş durumdaki Uğur Çiftçi’yi gördü. Uğur’un vuruşunda Muslera üzerine gelen topta hata yapmadı.

11‘ Sivasspor kalesinde büyük bir karambol! Ali Şaşal’dan seken topa önce Kerem ardından da Nelsson vurdu. Nelsson’un şutunda savunmaya çarpan top kornere gitti.

17‘ Galatasaray direğe takıldı. Mertens’in nefis pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Kerem’in şutu direkten oyun alanına geri döndü.

22‘ Bu kez Mertens direği geçemedi! Ceza sahası dışından çok sert bir vuruş çıkaran Mertens üst direğe takıldı.

39‘ Sivasspor gole çok yaklaştı. Sol kanattan yapılan ortada ceza sahası içinde müsait durumda olan Kvet’in vuruşu direği yalayarak dışarı gitti.

45+1‘ Sivas’ta gol perdesini Kerem Demirbay açtı. Ceza sahası içinde topla buluşan Kerem Demirbay yerden şık bir vuruşla ağları havalandırdı ve Galatasaray’ı 1-0 öne geçirdi.

45′ Galatasaray, Sivasspor deplasmanında ilk yarıyı 1-0’lık skorla önde tamamladı.

46′ İkinci yarı başladı.

52′ Muslera’da kaldı. Sivasspor’un kullandığı kornerde penaltı noktası üzerinde kafa vuruşu yapan Caner Osmanpaşa, Muslera’yı geçemedi.

58′ Sivasspor bir fırsattan daha yararlanamadı. Ziya Erdal’ın ortasına çok iyi yükselen Hakan’ın vuruşu direğin bir karış üzerinden dışarı gitti.

71′ Rakibinden nefis bir vücut çalımıyla sıyrılan Kerem Demirbay şansını uzaklardan denedi ancak çerçeveyi bulamadı.

86′ Sivasspor maça denge getirdi. Sivasspor’un kazandığı penaltıda ağları havalandıran Koita skoru 1-1 yaptı.

90+6′ Galatasaray’da Kerem Aktürkoğlu ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Haber

İlginizi Çekebilir