AKOM’dan İstanbul verileri: Soğuk hava kalkıyor, sıcaklıklar artıyor

AKOM, İstanbul’un hafta başından itibaren soğuk hava etkisinden çıkacağını duyurdu. Sıcaklıkların yükselmesi bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) soğuk hava etkisi altındaki İstanbul’a ilişkin yeni hava tahminlerini paylaştı.

AKOM’dan yapılan açıklamada, hafta boyunca İstanbul’da genellikle güneşli bir gökyüzü beklendiği belirtilerek, sıcaklıkların ise bugünden itibaren artacağı kaydedildi. Gelecek hafta boyunca ise sıcaklıkların 11-15 derece aralığında seyredeceği tahmin ediliyor.

GİZLİ BUZLANMA UYARISI

AKOM’dan ayrıca kış mevsiminde bulutsuz gecelerde yer yüzeyinin hızla soğuması nedeniyle yollarda ‘gizli buzlanma’ uyarısı da yapıldı. Bu nedenle Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) mesajlarından gelecek uyarıların dikkate alınması, güzergâhlarda gerekli kontrol ve müdahalenin yapılmasının önemli olduğu belirtildi.

İstanbul’da hava sıcaklıklarının 24 Ocak’a kadar mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece üzerinde, 25-31 Ocak tarihleri arasında mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece altında seyretmesi bekleniyor.

Haber

İlginizi Çekebilir