Melissa Barrera ve Indya Moore, Filistin’e destek için yolu kapattı: Ünlülerden güçlü dayanışma

Filistin yanlısı protestocular, Pazar öğleden sonra Sundance Film Festivali yakınındaki bir sokağı kapatarak eylem düzenledi. Yaklaşık 100 protestocu, “Yaşasın Gazze” topluluğu tarafından organize edilen eylem için Park City’nin Ana Caddesi’ne toplandı. Küçük Utah kasabasındaki polis, kalabalığın trafiği engellemesi üzerine blokaj uyguladı. Eyleme birkaç ünlü ismin de katıldığı bildirildi.

Protestocular arasında, İsrail ile Hamas arasındaki savaşla ilgili yorumları nedeniyle işinden olan eski ‘Scream’ yıldızı Melissa Barrera ve model/aktör Indya Moore da bulunmaktaydı. Barrera, kapüşonunu takmış ve güneş gözlükleriyle dikkat çekmemeye çalışırken, Moore ise daha önde ve ortadaydı. Moore, bir noktada mitingde megafon kullanarak sesini duyurdu.

Bu arada, Barrera, işinden olmasıylailgili son zamanlarda çok konuşuyordu. Cuma gecesi Associated Press’e yaptığı açıklamada, popüler seriden çıkarılmasının “büyük bir uyanış” olduğunu belirterek olan her şey için “minnettar” olduğunu ifade etti.

Protesto, bütün sabah boyunca oldukça barışçıl bir atmosferde geçti. Protestocular sosyal medyayı dolduran videolarıyla dikkat çekti, ancak tezahüratları bazı tartışmalara neden oldu.

Protestocular arasında, İsrail destekçileri ile Filistin destekçileri arasında gerilim yaratan “nehirden denize” ifadesini kullananlar da vardı. Ayrıca, Başkan Biden’ın kendisine “Soykırım Joe” denmesi ve eski bir kınamayı tekrarlamasının hemen ardından, Lyndon B. Johnson’a bugün kaç çocuğu öldürdüğünü sorma gibi sert ifadelerle eleştirilerde bulundular.

İsrail’i destekleyen protestocular, Park City’deki sokaklarda ortaya çıktı. Görünüşe göre, karşı bir protesto düzenleyerek ve 7 Ekim’deki trajik saldırı sırasında Hamas tarafından rehin alınanlara atıfta bulunarak “Onları eve getirin” sloganları atarak dikkat çektiler.

Bu protestonun Sundance Film Festivali ile doğrudan bir bağlantısı olmadığını, ancak etkinliğe yakın bir konumda gerçekleştiğini belirtmek önemlidir. Bu tür eylemler, geçmişte diğer siyasi protestoların medyanın dikkatini çekmek için benzer taktikleri kullandığı bir örnektir. Özellikle 2017’de binlerce protestocu, o dönemde yeni göreve başlayan Başkan Trump’ı protesto etmek amacıyla benzer bir stratejiyi benimsemişti.

Festival temsilcileri, yürüyüşten önce, gösteriden haberdar olduklarını ve festivale gidenleri güvende tutmak amacıyla yerel kolluk kuvvetleriyle işbirliği yaptıklarını belirten bir açıklama yayınladı.

Haber

İlginizi Çekebilir