Sophie Ellis-Bextor’ın 2001 yılında piyasaya sürdüğü Murder On The Dancefloor, Saltburn filmiyle yeniden hatırlandı ve adeta sosyal medyada da viral hale geldi. Seneler sonra parlayarak listelere giren şarkıyı ünlü şarkıcı BAFTA Ödülleri’nde sahnede söyleyecek.

Murder On The Dancefloor, Emerald Fennell’in çok konuşulan filmi Saltburn’de Barry Keoghan’ın canlandırdığı karakter Oliver’ın çıplak dans ettiği sahnede karşımıza çıkarak kendini hatırlatıyor.

Fimdeki dans sahnesinin sosyal medyada trend olmasıyla birlikte filmin popülaritesi artarken Murder On The Dancefloor da dünyada en çok çalınan ilk beş parça arasında yer aldı.

Saltburn’ün yönetmeni 38 yaşındaki Emerald, Murder On The Dancefloor’u canlı dinledikten sonra, şarkı sözlerinin filmin senaryosuna uygun olması nedeniyle şarkının filmde kullanılacak doğru şarkı olduğuna ikna olmuş.

Aynı zamanda Barry Keoghan, ödüllerde “En İyi Erkek Oyuncu” dalında Bradley Cooper, Cillian Murphy, Colman Domingo, Teo Yoo ve Paul Giametti gibi isimlerle yarışacak.

Sophie Ellis-Bextor da 2001’deki hitini 18 Şubat’ta Londra’daki Royal Festival Hall’da seslendirecek.

Ayrıca Ellis-Bextor bu yılki BRIT ödüllerinde de parçayı seslendirecek. Ünlü şarkıcıya yakın kaynaklar onun geri dönüşüne inanmadığını ve mart ayındaki etkinlikte şarkıyı yüksek sesle söyleyeceği için aşırı heyecanlı olduğunu söylüyor.