2024 Grammy Ödülleri hakkında bilmeniz gereken her şey

Müzik dünyasının en prestijli ödülleri olan Grammy Ödülleri’ne geri sayım başladı. Peki Grammy Ödülleri ne zaman sahiplerini bulacak ve hangi sanatçılar aday gösterildi? İşte adaylar ve sahne alacak isimler…

2024 Grammy Ödülleri hakkında bilmeniz gereken her şey

Müzik dünyasının enlerinin seçildiği Grammy Ödülleri için geri sayım başladı. 66’ncısı düzenlenecek olan törenin sunucusu yine Trevor Noah olacak. Noah, art arda 4. kez Grammy Ödülleri’ni sunmuş olacak. Grammy Ödülleri yarın sahiplerini bulacak.

ADAYLAR BELLİ OLDU

Taylor Swift , Olivia Rodrigo, Boygenius , Miley Cyrus, Jon Batiste, Victoria Monét ve Billie Eilish’in adaylar arasında yer aldığı listede dokuz adaylıkla SZA öne çıktı. Ödüller, 4 Şubat 2024’te yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

2024 Grammy Ödülleri hakkında bilmeniz gereken her şey - 1

TÜRK BESTECİ ADAY OLDU

ABD’de yaşayan Türk besteci Esin Aydıngöz, Wednesday dizisi için hazırladığı düzenlemeyle 66. Grammy Ödülleri’ne aday gösterildi. Aydıngöz, adaylık heyecanını NTV’de Gece Gündüz programında anlattı.

SAHNE ALACAK İSİMLER

Yarın Crypto.com Arena’da düzenlenecek olan törende Billie Eilish, Billy Joel, Burna Boy, Dua Lipa, Joni Mitchell, Luke Combs, Olivia Rodrigo, Travis Scott ve U2 grubu sahne alacak.

2024 Grammy Ödülleri hakkında bilmeniz gereken her şey - 2

BİR İLK YAŞANACAK

Grammy tarihinde ilk kez En İyi Afrika Müziği Performansı kategorisinde ödül verilecek. “En İyi Afrika Müziği Performansı” kategorisinin son zamanlarda dünya çapında çok beğenilen “Afrobeats” müzik türünü yansıtacağı vurgulandı.

“En İyi Afrika Müziği Performansı” kategorisinin son zamanlarda dünya çapında çok beğenilen “Afrobeats” müzik türünü yansıtacağı vurgulandı.

GEÇTİĞİMİZ YIL NELER YAŞANDI?

Grammy Ödülleri, 2023 yılında 65’inci kez sahiplerini buldu. Törenin ev sahipliğini Trevor Noah ile Randy Rainbow üstlendi. Los Angeles’ta Crypto.com Arena’da düzenlenen törende en büyük ödüller Harry Styles, Kendrick Lamar, Adele ve Beyonce’ye gitti.

Myles Frost, Billy Crystal, Dwayne Johnson ve James Corden’ın sunucular arasında yer aldığı gecede Harry Styles’ın “Harry’s House” albümü “Yılın Albümü” seçilirken, Samara Joy ise “Yeni Sanatçı” ödülüne layık görüldü.

Haber

İlginizi Çekebilir