Fenerbahçe evinde Alanyaspor’a takıldı. Şampiyonluk yolunda kritik puan kaybı

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Fenerbahçe sahasında ağırladığı Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Fenerbahçe bu sonucun ardından lider Galatasaray’ın iki puan gerisine düştü.

Fenerbahçe evinde Alanyaspor'a takıldı. Şampiyonluk yolunda kritik puan kaybı

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Fenerbahçe sahasında Alanyaspor’u konuk etti.

Şampiyonluk yarışında Galatasaray ile büyük bir mücadele veren Fenerbahçe, Alanyaspor karşısında iki puan bıraktı ve mücadele 2-2’lik beraberlikle sona erdi. Fenerbahçe’nin gollerini Tadic(P) ve Dzeko atarken, Alanyaspor’un golleri Augusto’dan geldi.

Bu sonucun ardından puanını 64 yapan Fenerbahçe ikinci sıraya geriledi. Alanyaspor ise 28 puana yükseldi. Fenerbahçe önümüzdeki hafta deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Alanyaspor ise sahasında Adana Demirspor’u konuk edecek.

SARI KARTLAR HAVADA UÇUŞTU

Oldukça gergin geçen mücadelede maçın hakemi Çağdaş Altay tam sekiz kez sarı kartına başvurdu. Hakem Çağdaş Altay Fenerbahçe’den üç, Alanyaspor’dan ise beş isme sarı kart gösterdi.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1′ Fenerbahçe-Alanyaspor maçında ilk düdük sesi geldi.

7′ İlk tehlike Fenerbahçe’den geldi. Kaleyi cepheden gören Cengiz Ünder’in vuruşu az farkla yandan auta çıktı.

12′ Alanyaspor, Kadıköy’de öne geçti. Livakovic’ten dönen topu boş kaleye yollayan Augusto, skoru 1-0’a getiren golü kaydetti.

Fenerbahçe evinde Alanyaspor'a takıldı. Şampiyonluk yolunda kritik puan kaybı

24′ Fenerbahçe beraberlik golüne yaklaştı. Krunic’in pasında ceza sahası içinde yerden vuruşunu yapan Cengiz, Ertuğrul’u geçemedi.

32′ Ertuğrul gole yine izin vermedi. Tadic’in uzak mesafeden şutunda Ertuğrul topu yumruklarıyla karşıladı.

45′ Alanyaspor, Fenerbahçe karşısında ilk yarıyı 1-0’lık skorla önde tamamladı.

46′ İkinci yarı başladı.

49′ Fenerbahçe ikinci yarıya golle başladı. Kazanılan penaltıyı gole çeviren Tadic skoru 1-1’e getirdi.

Fenerbahçe evinde Alanyaspor'a takıldı. Şampiyonluk yolunda kritik puan kaybı - Resim : 2

53′ Fenerbahçe ikinci gole çok yaklaştı. İrfan Can Kahveci’nin pasında tek vuruşla kaleyi düşünen Dzeko’ya, Ertuğrul gol şansı tanımadı.

59′ Fenerbahçe, Dzeko ile öne geçti. Mert Müldür’ün ortasına çok iyi yükselen Dzeko ağları havalandırarak skoru 2-1 yaptı.

63′ Alanyaspor’dan hemen cevap geldi. İlk golün sahibi Augusto ceza sahası dışından kaleyi yokladı ve Livakovic’in uzanamayacağı köşeye yaptığı vuruşta skor 2-2’ye geldi.

77′ İnanılmaz bir gol kaçtı! Krunic’in vuruşunda Ertuğrul’un müdahalesiyle top üst direğe çarptı. Üst direkten dönen top İrfan Can Kahveci’nin önüne düştü. İrfan Can’ın kafa vuruşunda Ertuğrul inanılmaz bir kurtarışla topu kornere çeldi.

Haber

İlginizi Çekebilir