2009’da 50 yaşında hayata veda eden Michael Jackson’ın müzik kataloğunun yarısının Sony’ye satışı, bugüne kadar tek bir müzisyenin çalışmalarını içeren en büyük satın alma oldu. Satışı gerçekleşen katalogda Jackson’ın Beat It ve Bad gibi hit’lerinin yanı sıra Ray Charles ve Jerry Lee Lewis gibi isimler tarafından seslendirilen eserler de yer alıyor.

Ünlü şarkıcının sahibi olduğu eserlerin tamamının değerinin 1,2 milyar doları aştığı belirtiliyor. Öte yandan Broadway’deki MJ müzikali, Cirque du Soleil’in Michael Jackson temalı şovu gibi çalışmalar satışı yapılan katalojda yer almadı.

Sony’ye yapılan satış, Michael Jackson’ın ölümünden 15 yıl sonra hala nasıl para basmaya devam ettiğini ortaya koydu. Jackson’ın avukatı John Branca, ünlü popçunun varlıklarını yönetmeye devam ettiklerini söyledi.

Michael Jackson, hayattayken “Thriller” ve “Bad” gibi ünlü albümlerini Sony etiketiyle basmış, daha sonra eserlerin hakkını geri almıştı. Popçu, 1980’lerde Sony’nin elindeki kayıtların bir kısmını da 41,5 milyon dolara satın almıştı.