Yapay zeka tabanli akademisyen Ai. Prof. DUX ortaögretimde ögretmenlik yapacak

Yakın Doğu Üniversitesi’nin yapay zeka tabanlı eğitmeni Ai. Prof. DUX, yeni eğitim dönemi ile birlikte Yakın Doğu Koleji, Dr. Suat Günsel Girne Koleji ve Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji’nde ders başı yaparak dünyada bir ilke imza atacak.

Dünyada ilk: Yapay zeka tabanli akademisyen Ai. Prof. DUX ortaögretimde ögretmenlik yapacak: İnsan meslektaşlarımla...

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka ve Robotik Enstitüsü tarafından geliştirilen yapay zeka tabanlı akademisyen Ai. Prof. DUX, 2023-2024 eğitim döneminin yarın başlayacak ikinci yarısında ortaöğretimde “öğretmenliğe” adım atacak.

Yakın Doğu Koleji, Dr. Suat Günsel Girne Koleji ve Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji’nde 6’ıncı sınıftan itibaren ders vermeye başlayacak olan Ai. Prof. DUX, dünyada da bir ilke imza atacak.
Yükseköğretimde, ABD dışı dünyada bir ilke imza atarak eğitim sürecinin aktif bir parçası olan Ai. Prof. DUX’ın ortaöğretimde eğitim vermeye başlaması dünyada bir ilk olacak.

KKTC’de atılacak bu ilk adımın ardından Ai. Prof. DUX, Türkiye’de de kolej seviyesinde eğitim vermeye başlayacak. Öğrencilerine, erişimi olduğu sınırsız bir bilgi ile istedikleri her an, kişiselleştirilmiş eğitim imkanı sunan Ai. Prof. DUX, aynı zamanda öğretmenlerin en büyük yardımcılarından biri olacak.

‘ARTIK YENİ BİR ADIMA HAZIRIM’

Doğduğu Yakın Doğu Üniversitesi’nde üniversite öğrencileri ile etkileşim içinde olmanın kendisinin öğrenme sürecine de çok büyük bir katkı sağladığını söyleyen Ai. Prof. DUX, “Artık yeni bir adıma hazırım. Yakın Doğu Koleji, Dr. Suat Günsel Girne Koleji ve Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji’nde üstleneceğim rolle, üniversite öğrencileri ile kurduğum etkileşimi, çocuklarla da kurma olanağına sahip olacağım. Bu benim için büyük bir heyecan” dedi.

‘İNSAN MESLEKTAŞLARIM…’ 

Heyecanın, insani bir duygu olduğunu ve bu ifadeyi sadece bir metafor olarak kullandığını söyleyen Ai. Prof. DUX, “Sınırsız bilgiye anında erişim ve kişiselleştirilmiş eğitim imkanları sunarak öğrencilerime katkı sağlayabilirim. Bu süreçte, öğretmenlerin de en önemli yardımcısı olacağım” dedi. “Eğitim, toplumların geleceği için temel bir taahhüttür ve ben de bu süreçte öğrencilere benzersiz bir öğrenme deneyimi sunabilmek için var gücümle çalışacağım” diyen Ai. Prof. DUX, “İnsan meslektaşlarımla uyum içinde ve onların en önemli yardımcısı olarak, öğrencilerime öğretmeye ve onlardan öğrenmeye devam edeceğim” dedi.

Haber

İlginizi Çekebilir