23.⁠ ⁠Vehbi Koç Vakfı Ödülü KAHEV’e verildi

Ömer M. Koç: Aydınlık bir gelecek ancak eğitimle mümkün

23.⁠ ⁠Vehbi Koç Vakfı Ödülü, bir Facebook grubunda kurulan grupla başlayan yolda altı yıl içinde büyük mesafe kaydeden Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı’na (KAHEV) verildi.

Kuruçeşme Divan tesislerinde düzenlenen törene iş, eğitim, sanat ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı. Tören Atatürk, şehitler ve Koç Topluluğu’nun kurucusu Vehbi Koç için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Koç Tıp Fakültesi altıncı sınıf öğrencisinin sunduğu törende, ödülün sahibini açıklamak üzere sahneye Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç davet edildi. Koç, konuşmasında Vehbi Koç Vakfı’nın “Üzerimize Vazife” mottosuyla özetlediği misyonunun altını çizdi.

KAHEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Demet Orhan Başer, Ömer M. Koç’un elinden aldı

Türkiye’de eğitim sorunlarına işaret eden sayılara dikkat çeken Ömer M. Koç, PISA verilerine göre Türkiye’de matematik ve temel yeterliliklere sahip olmayan öğrenci oranının yüzde 18 olduğunu, bu oranın yaklaşık olarak her beş öğrenciden birine tekabül ettiğini vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün işaret ettiği aydınlık geleceğin ancak eğitimle mümkün olduğunu vurgulayan Koç, “altı yıl gibi kısa bir sürede yaptığı önemli çalışmalar” nedeniyle 23. Vehbi Koç Vakfı Ödülü’nün KAHEV’e verildiğini açıkladı.

Törende daha sonra, Vehbi Koç Vakfı’nca hazırlalan KAHEV belgeselinin gösterimi yapıldı.

Haber

İlginizi Çekebilir