Taylor Swift ve Tom Cruise gibi yıldızlara sürekli özel jet kullanmaları nedeniyle gösterilen tepkiye rağmen, Kim Kardashian’ın 2024’te jet kullanımını azaltmak için hiçbir çaba göstermemesi dikkat çekti.

43 yaşındaki ünlü ismin jeti Gulfstream G65OER, 2024’ün başından bu yana 40 dakikadan kısa süren 15 yolculuk gerçekleştirdi ve bu yolculukların sekizinde havada 15 dakikadan az zaman harcadı.

3 milyar TL’den (95 milyon dolar) fazla bir fiyatı bulunan özel jetin yalnızca bir günde beş kez uçtuğu ve 2024’ün başından bu yana 10 dakikalık birden fazla yolculuk yaptığı da ortaya çıktı.

İstatistiklere göre, uçuşlarda bugüne kadar 134,07 metre küp üzerinde yakıt kullandı ve 425 ton C02 emisyonuna yol açtı. Bu, Sera Gazı Eşdeğerlik Hesaplayıcısı’na göre 55 evin bir yılda kullandığı enerjiye veya 83 evin bir yılda elektrik tüketimine eşdeğer.

TV ŞOVUNDA DUYURDU

Kardashian’ın uçuşlarının çevreye verdiği zararı dengelemek için 7.027 ağaç dikmesi ve bunların 10 yıl boyunca büyümesine izin vermesi gerekecek.

Uçağa özel modifikasyonlar ekleyerek rapor edilen değerini 150 milyon dolara çıkaran ünlü isim, jeti ilk kez ailesinin Hulu’daki reality şovu “The Kardashians”ın bir bölümünde kamuoyuna duyurdu.

Jet kullanımından kaynaklanan çevresel hasar ise bazı hayranların onun bu tutumunu sorgulamasına neden oldu. Bir sosyal medya kullanıcısı, Instagram’da “Eko terörizm” diye yazdı.

Bir diğeri de, Kardashian’ın gezegeni kurtarmak için kendi sebzelerini yetiştirdiği haberlerine kulak tıkayarak, “Onun kaynakları düzgün kullanmakla ilgili videolarını izlemek istemiyorum. Bu çılgınlık. Bu şekilde bir jet kullanımı çılgınlık” yorumunu yaptı.