Filmin adı Joker: Folie à Deux… Fransızca olan bu kavram iki kişinin paylaştığı ortak delilik anlamına geliyor. O iki deli Batman’in en büyük düşmanı Joker yani Arthur Fleck ve gerçek kötülerin kraliçesi Harley Quinn… Hikayenin büyük bölümü Batman’in yaşadığı kurgusal şehir Gotham City’de tehlikeli suçluların kaldığı akıl hastanesi Arkham Asylum’da geçecek. Arthur Fleck’in hapishane psikiyatristi Harley Quinn’le olan aşkını izleyeceğiz. Hastası Arthur ile yaptığı her seansta yavaş yavaş ona aşık olmaya başlayan Harley, Joker’in çılgın ortağına dönüşmek için kariyerinden de akıl sağlığından da vazgeçecek.

Folie à Deux tabiri bir kişinin sanrılarının başka birine aktarılmasıyla görülen psikolojik bozukluğu ifade etmek için kullanılıyor. Yani filmde Arthur Fleck’in sanrılarını paylaşan bir Harley Quinn görmemiz mümkün. Harley Quinn’e birden fazla kez hayat veren aktris Margot Robbie yerine bu kez şarkıcı Lady Gaga’yı izleyeceğiz. Çünkü Joker’in devam filmi müzikal ağırlıklı olacak. İlk tanıtım görselleri de Hollywood’un klasik dönem müzikallerine gönderme yapar nitelikte… Görüntü yönetmeni Lawrence Sher’e göre film “tam anlamıyla” bir müzikal olmayacak. Besteci Hildur Gudnadótti de “Tek söyleyebileceğim çok fazla müzik olacağı” diyor.

İlk film Joker’in süper kötü olmadan önce başına gelenleri anlatıyordu. Henüz küçük bir çocukken şiddete maruz kalmış, sevgisiz büyümüş ve zorbalık görmüş bir adamın travmalarla dolu geçmişini izlemiştik. Aslında Joker’in devam filminin yapılması planlanmamıştı. 2019 yılında bir çizgi roman uyarlaması için 62,5 milyon dolar gibi mütevazı denebilecek bir bütçeyle çekilen Joker, dünya çapında 1 milyar dolardan fazla gelir elde etti ve Joaquin Phoenix’e Oscar kazandırdı. Onlar da bu kadarını beklemiyordu. Haliyle böylesine karlı bir işin devamını çekmek şart oldu. İlk filmden 4,5 milyon dolar alan Phoenix’le bu kez 20 milyon dolarlık anlaşma imzalandı. Filmin yönetmen koltuğunda da yine Todd Phillips oturuyor.

Phillips Sevgililer Günü’nde Lady Gaga ve Joaquin Phoenix’in yer aldığı 3 yeni fotoğraf paylaştı. Arkham Asylum’da filizlenen aşka dair romantik görseller bunlar. Filmin olay örgüsüne dair henüz başka ayrıntı bilmiyoruz. Filmde Phoenix ve Lady Gaga’nın yanı sıra Zazie Beetz, Catherine Keener, Brendan Gleeson ve Jacob Lofland rol alıyor. Filmin merakla beklenen fragmanı ise Nisan ayında yayınlanacak.