Donal Trump’tan infiale neden olan sözler

ABD’nin Eski Donald Trump, seçim kampanyası sırasında Meksika sınırındaki yasa dışı göçmenlere yönelik sert ifadeler kullandı. Göçmenleri “insan değil, hayvan” olarak nitelendirerek onları aşağılayıcı bir dille hedef aldı.

Donal Trump'tan infiale neden olan sözler.  Yasa dışı göçmenler için 'Onlar insan değil hayvan' dedi
 

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Michigan’da yaptığı bir konuşmada ülkesinde yasa dışı bulunan göçmenlere “hayvanlar” dedi.

Habere göre konuşmasına, “Biden’ın sınır katliamı” başlığını atan Trump, kampanya sürecinde sık sık kullandığı aşağılayıcı ifadeleri yeniden tekrarlayarak bu göçmenleri “insan değiller” diye nitelendirdi.

Cumhuriyetçi başkan adayı, 5 Kasım’da yapılacak yarış öncesi seçim kampanyalarına hız vermiş durumda.

Etrafına topladığı bazı emniyet görevlileriyle birlikte yaptığı konuşmada, ülkede yasa dışı bulunan şüphelilerin karıştığı suç vakalarına değinen Trump, seçimleri kendisinin kazanamaması halinde “şiddet ve kaosun Amerika’yı tüketeceği” uyarısında bulundu.

Daha sonra Wisconsin’de bir konuşma yapan Trump, 2024 seçimlerini ulusun “son savaşı” olarak tanımladı.

Trump, ABD’de yasa dışı olarak bulunan Venezuelalı bir göçmen tarafından öldürüldüğü iddia edilen 22 yaşındaki hemşirelik öğrencisi Laken Riley ile ilgili yorumda, bazı göçmenlerin “insandan daha aşağı” olduğunu iddia etti.

2017-2021 yılları arasında başkanlık yapan Trump, “Demokratlar, ‘lütfen onlara hayvan demeyin. Onlar insan’ diyorlar. ‘Ben de hayır, onlar insan değil, onlar insan değil, onlar hayvan’ dedim.” şeklinde konuştu.

Trump, Michigan’ın Grand Rapids kentinde, geçen ay ülkede yasa dışı olarak bulunan bir şüpheli tarafından öldürülen 25 yaşındaki Ruby Garcia’nın ailesiyle görüştüğünü açıkladı.

Yerel basında çıkan haberlere göre ise Garcia’nın kız kardeşi eski Başkan Trump’ın aileyle görüştüğü iddiasını yalanladı.

Trump, seçim konuşmalarında Meksika sınırını yasa dışı yollardan geçen göçmenlerin kendi ülkelerindeki hapishane ve akıl hastanelerinden kaçtığını ve ABD’de şiddet suçlarını körüklediklerini iddia ediyor.

Haber

İlginizi Çekebilir