Facebook ve Netflix anlaştı mı?

META şirketinin Netflix ile gizli bir anlaşma yaptığı ve kullanıcıların özel mesajlarını izinsiz bir şekilde görebileceği iddia ediliyor. Söz konusu iddiaya göre, Facebook’un sahibi olan META, kullanıcı gizliliğini ihlal ederek özel mesajlara erişim sağlamış olabilir.

Facebook ve Netflix anlaştı mı? Netflix'in kullanıcıların mesajlarını okuyabildiği öne sürüldü
 

İddialar Maximilian Klein ve Sarah Gilbert adlı 2 ABD vatandaşının Facebook’a yönelik açılmış dava sırasında ortaya çıkan belgelere dayanıyor.

Belgelere göre Facebook yaklaşık 10 yıldır Netflix’in özel mesajlara erişimine izin veriyordu. Buradan elde ettiği verileriyse Netflix müşterilerine özel içerik önermekte kullanıyordu.

İddiaların sosyal medyada yayılmasıyla aralarında Twitter CEO’su Elon Musk’ın da olduğu pek çok kullanıcı Facebook’a yönelik tepkilerini dile getirdi. Meta şirketiyse tüm iddiaları reddediyor.

NETFLIX HAKKINDA 

ABD merkezli Netflix, çevrimiçi yayın platformu olarak bilinir ve film, dizi, belgesel ve orijinal içerikler sunar. Abonelik modeliyle çalışır ve geniş bir kütüphaneye sahiptir. Yüksek kaliteli içerikler sunarak dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya erişir.

Haber

İlginizi Çekebilir