Hafta sonuna dikkat. Yağmur geliyor

1 Nisan itibariyle hava sıcaklıkları kendisini iyiden hissettirdi. 3 gün boyunca bahar havası yaşandı. Ancak önümüzdeki günlerde bazı bölgelerde 6-7 dereceye kadar düşüşler meydana gelecek. Hafta sonu ise yağışlar görülecek. İşte o bölgeler…

Hafta sonuna dikkat. Yağmur geliyor. Hava sıcaklıklarında son durum... İşte yurt geneli hava raporu. İçme suyu uyarısı
 

3 Nisan Çarşamba günü itibariyle batı ve kuzey bölgelerde aşırı sıcaklıklar düşmeye başladı ama yine de sıcaklılar ortalamanın üzerinde seyretti. Sıcaklıklar, “Ne kadar düşecek?” merak konusu oldu. Sıcaklıkların bazı bölgelerde 6-7 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde ise yurdun büyük kısmında yağış öngörülmüyor.

Prof. Dr. Orhan Şen, “Türkiye genelinde yağış yok, yağış önümüzdeki 2-3 gün de yok. Cumartesi, pazar günü İç Anadolu’nun doğusunda ve Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde biraz yağmur var. Bunun dışında yağmursuzluk devam ediyor.” dedi.

TOZ TAŞINIMINA DİKKAT

Bazı bölgelerde toz taşınımı da bekleniyor. “Marmara ve Ege’de hafif de olsa bir toz taşınımı var. Bugünden itibaren rüzgar biraz kuzeye döneceği için bu toz taşınımı hafifleyecek. Çok tehlikeli boyutlarda değil ama yine de arabalar üzerinde görülebilir.”

İÇME SUYU UYARISI

Şen su sıkıntısına karşı uyarıyor. “İçme suyu açısından da baktığımız zaman sulama suları ve içme suyu barajlarındaki buharlaşma kayıpları başladı. Bu nedenden dolayı sularımızı yine idareli kullanalım deriz.”

Haber

İlginizi Çekebilir