Hamas’tan ateşkes kararı

7 Ekim’den bu tarafa İsrail’in Gazze’deki bombardımanı sürüyor. İki taraf için de birçok ülke ateşkes çağrısında bulunmuştu. Hamas ateşkesi kabul ettiğini açıkladı.

Hamas'tan ateşkes kararı. Mısır ve Katarlı arabuluculara karar iletildi

Hamas’tan yapılan açıklamada, “Mısır ve Katar’ın ateşkes teklifini kabul ediyoruz” denildi. Hamas Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirdi.

Hamas’ın internet sayfasından yaptığı yazılı açıklamaya göre, Heniyye, Katar ve Mısır’a Gazze Şeridi’ndeki ateşkes anlaşması için sundukları önerileri kabul ettiğini iletti.

Açıklamada, Heniyye’nin Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ile telefon görüşmesi yaptığını ve kendilerine ateşkes anlaşması ile ilgili sundukları önerileri Hamas Hareketi’nin onayladığını duyurdu.

Açıklamada, sunulan teklif ve önerilerin içeriği hakkında bilgi paylaşılmadı.

İsrail ve Hamas arasında gerçekleşmesi beklenen ateşkesin 42 günlük bir süreci kapsadığı öğrenildi.

İsrail Kaynakları’nın ise “Hamas’ın yanıtını ciddiye almıyoruz, bu Hamas’ın ‘tek taraflı bir yanıtıdır’ ve yanıt elimize ulaştığında inceleyip yanıt vereceğiz.” dediği aktarıldı.

İsrailli bir yetkili,  “Hamas’ın kabul ettiği yumuşatılmış Mısır önerisi İsrail tarafından kabul edilemez. Öneri İsrail’in kabul etmediği geniş kapsamlı sonuçlar içeriyor.” yorumunda bulundu.

İSRAİL SAVAŞ KABİNESİNDE SALDIRILARA DEVAM KARARI

Hamas’ın ateşkes kararının ardından İsrail Savaş Kabinesi, Refah’ta saldırılara devam kararı aldı.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, oy birliğiyle alınan Refah’a saldırıların sürdürülmesi kararıyla “İsrailli esirlerin serbest kalması ve savaşın amaçlarına ulaşılmasının hedeflendiği” belirtildi.

Hamas’ın kabul ettiği önerinin Tel Aviv yönetiminin şartlarından “uzak olduğu” ancak İsrail’in esir takası mutabakatını görüşmek için arabulucularla görüşmek üzere Kahire’ye bir heyet göndereceği ifade edildi.

Öte yandan görgü tanıkları, İsrail savaş uçakları ve topçularının Refah şehrinin doğusunu yoğun bir şekilde bombaladığını, sınıra yakın bölgelerde askeri araç hareketliliğinin gözlendiğini aktardı.

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio