ABD İsrail’e askeri yardımı askıya aldı

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin Refah operasyonu sonrası “İsrail’e yüksek yük kapasiteli mühimmat sevkiyatını durdurduk” dedi. İsrail’den “ABD’nin bize askeri yardımı askıya alması hayal kırıklığı yarattı” açıklaması geldi.

Refah operasyonu aralarını açtı. ABD İsrail'e askeri yardımı askıya aldı. İsrail'den 'hayal kırıklığı' açıklaması geldi
 

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail’in Refah kentine yönelik saldırıları devam ederken bu ülkeye yakında gönderilecek silahlarla ilgili bir değerlendirme sürecinde olduklarını ve bu süreç devam ederken bazı silahların sevkiyatını askıya aldıklarını duyurdu.

Savunma Bakanı Austin, Senatoda katıldığı bütçe görüşmelerinde Refah’taki son duruma ve ABD’nin İsrail’e bazı silahların sevkiyatını durdurduğuna ilişkin haberleri değerlendirdi.

İsrail’in Refah’a yönelik kapsamlı bir kara saldırısı düzenlemesini istemediklerini söyleyen Austin, bu konudaki net mesajlarını Tel Aviv’deki muhataplarına aktardıklarını ve Biden yönetimi olarak bölgedeki gelişmeleri yakından izlediklerini aktardı.

Austin, “İsrail’in kendini savunma araçlarına sahip olduğundan emin olmaya devam edeceğiz. Ancak şu anda Refah’taki gelişmelerin seyri bağlamında yakın zamanda (İsrail’e) gönderilecek güvenlik desteği sevkiyatlarını değerlendiriyoruz. Mevcut durumu değerlendirirken içinde yüksek miktarda mühimmat barındıran bir sevkiyatı durdurduk.” dedi.

İSRAİL’DEN TEPKİ

İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, konuya ilişkin Israel Hayom gazetesine açıklamada bulundu.

Erdan, ABD yönetiminin İsrail’e askeri yardım sevkiyatını askıya alma kararının büyük hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

İsrail Enerji Bakanı Eli Cohen de aynı gazeteye yaptığı açıklamada, silah ve mühimmat üretiminde bağımsızlığın İsrail’in güvenliği açısından ciddi önem taşıdığını dile getirdi.

Cohen, “Savaşın bitmesini beklememize gerek yok, acilen harekete geçerek mevcut firmalarda üretim sistemlerini kurmalı, silah ve mühimmat üretecek yeni savunma firmaları oluşturmalıyız.” ifadesini kullandı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail’in Refah’a yönelik kapsamlı bir kara saldırısı bağlamında bu ülkeye yakında gönderilecek silahlarla ilgili bir değerlendirme sürecinde olduklarını ve bu süreç devam ederken bazı silahların sevkiyatını askıya aldıklarını doğrulamıştı.

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio