Susan Boyle Tahtını Bırakmıyor

Britain’s Got Talent yarışmasından Susan Boyle’u hatırlarsınız. Kendisi 48 yaşında, hafifçe şişman, çirkin ve bakımsız bir bayan olarak sahneye ilk çıktığında jüri üyeleri ve seyirciler tarafından çeşitli önyargılara tabii tutulmuştu. Garip bakışlar, kahkahalar….

Böyle bir kadın ne kadar yetenekli olabilirdi ki? Hem ne şansı vardı ki bu bayanın? Hele ki fiziksel güzelliğin baştacı edildiği, güzel olmayanın güzel görünmeye zorlandığı bir yüzyılda…

Fakat Susan Boyle ismiyle biraz manidar gelebilecek parça I Dreamed a Dream’i söylemeye başladığında herkesin ağzı açık kalmıştı. Sürpriz…

Artık kimse gülmüyordu. Boş önyargılar kırılıyor, yerini takdire bırakıyordu. Performans bittiğinde ise herkes ayakta Susan’ı alkışlıyordu. Çünkü bu kadını izlediyseniz, bu büyüleyici yeteneği görmezden gelemezdiniz.

Aylar öncesinden başlayan rüya Susan Boyle’un albümü I Dreamed a Dream 23 Kasım’da çıkarmasıyla rüya olmaktan çıktı. İlk sahneye çıktığında Elaine Page gibi olmak olduğunu söylemişti. Halbuki şimdi kendisi Elaine Page’den çok çok daha ünlü ve çok çok daha fazla takdiri topluyor. Nitekim albüm ve single satışları bunun bir göstergesi olsa gerek. Billboard listesinde Susan Boyle 5 haftadır bir numara. 2,982,000 satışla Alicia Keys, Rihanna, Lady GaGa gibi isimleri geri bırakmış durumda hanımefendi. Bir hafta sonra geçen senenin en çok satan albümü Taylor Swift’in Fearless’ının satışlarını yakalayacağı düşünülüyor. Üstelik onun ne Rihanna gibi bir teni, ne Beyonce gibi bacakları, ne de Lady GaGa gibi bir şov yeteneği var.

Haber

İlginizi Çekebilir