İstanbul Trafiğinde Yeni Dönem: Uyuşturucu Kontrolü!


İstanbul Trafiğinde bugünden itibaren trafik polisleri alkol kullanımının yanında uyuşturucu kullanımını da denetleyecek.

Emniyet tarafından uyuşturucu kullanarak trafiğe çıkanlara yönelik oluşturulan yeni uygulama ile ilgili Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde bilgilendirme semineri düzenlendi. Bu amaçla Almanya’dan ithal edilen “mobil uyuşturucu analiz cihazı” tanıtıldı. Cihaz yaklaşık 9 dakika içinde ölçüm yapılan kişinin hangi uyuşturucu maddeyi kullandığını tespit ediyor.

21 Ağustos günü İstanbul’da başlayacak olan mobil uyuşturucu kontrolleri öncesinde Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Ali Özsoylar uyuşturucu analiz cihazı ve kullanımı hakkında bilgi verdi. Bu arada cihazın tanıtılmasında Alman uzmanlar da katıldı. Yapılan açıklamada tanıtılan cihazla ölçümün yapılabilmesi için, 2 parçadan oluşan bir set kullanılıyor. Setin ilk parçasında bulunan pet yardımıyla sürücüden tükürük örneği alınıyor. Sürücünün ağzına sokup yaklaşık 2 dakika bekletilen pet daha sonra dışarı çıkarılıyor ve kimyasal tepkimelerin tamamlanması için 7 dakika bekletiliyor. Daha sonra bu pet’in takıldığı mobil uyuşturucu analiz cihazı kişinin uyuşturucu kullanıp kullanmadığını belirliyor.

Cihazdan şu anda İstanbul’da 3 tane olduğu belirtildi.

Haber

İlginizi Çekebilir