Garanti, 2013 yılında 3 milyar 6 milyon lira net kar elde etti

Garanti Bankası, 31 Aralık 2013 tarihli finansal tablolarını açıkladı. Banka’dan yapılan açıklamada, Banka’nın konsolide olmayan finansal tablolarına göre, 2013 yılındaki net karı 3 milyar 5 milyon 560 bin lira oldu.

Banka’nın aktif büyüklüğü 196 milyar 896 milyon 208 bin lira seviyesine ulaşırken, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye 151 milyar 812 milyon 338 bin lira destek sağladı. Bankanın özsermaye karlılığı yüzde 13,7, aktif karlılığı ise yüzde 1,7 seviyesinde gerçekleşti.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen konuya ilişkin açıklamasında, Garanti Bankası’nın bugün Türkiye’nin tüm illerinde müşterilerinin yanında olduğunu söyledi. 

2013 yılında nette açtıkları 65 şubeyle, yıllar önce koydukları 1.000 şube hedefini aştıklarını ifade eden Özen, “Şube bankacılığının yanı sıra iGaranti ile dijital bankacılıktaki liderliğimizi yeni bir boyuta taşıdık. Garanti müşterisi olsun olmasın herkesin kullanabildiği, hayatlarının içine entegre olmuş bir bankacılık deneyimi sunuyoruz” dedi.

Garanti’nin her kanaldan, anında, rahatça ulaşılabilirliği ön planda tutarak hizmet verdiğini ve yatırımlarına kesintisiz devam ettiğini belirten Özen, müşteri memnuniyeti odaklı iş modelleri ve çözüm ortağı olma arzularıyla, her an müşterilerinin yanında olduklarını ve 2013’te müşterilerinin kendilerine duyduğu güvenle, Türk Lirası (TL) mevduatta sektörün üzerinde büyüdüklerini belirtti.

Garanti Bankası’na yabancı banka ve yatırımcıların da yüksek güven duyduğuna değinen Özen, şunları aktardı:

“Yılın son çeyreğinde, uluslararası piyasalardaki en uzun vadeli ve en yüksek tutarlı borçlanma işlemine imza attık. 21 yıl vadeli 1,1 milyar dolar tutarındaki havale akımlarına dayalı seküritizasyon işlemiyle, bu güven bir kez daha kanıtlandı. Ayrıca, yıl içinde kurduğumuz, farklı vade ve para cinslerinde bono ihraçları gerçekleştirmemizi sağlayan MTN adlı borçlanma programı kapsamında, toplam 1,4 milyar dolar tutarında yurt dışı kaynak yarattık. Böylece, Türkiye’den yapılan MTN ihraçlarında yüzde 47 pazar payına ulaştık. Aynı dönemde sendikasyon kredimiz ise rekor taleple 1,2 milyar dolar olarak yenilendi. Garanti, likit bilanço yapısı, sağlam aktif kalitesi ve güçlü sermaye yapısıyla uluslararası banka ve yatırımcıların çalışmak istediği birinci banka olma konumunu sürdürüyor.” 

Garanti Bankası’nın konsolide finansal tablolarına göre Banka, 221 milyar 482 milyon 286 bin TL aktif büyüklüğüne ulaştı. Garanti’nin mevduat büyüklüğü 119 milyar 209 milyon 227 bin TL seviyesine ulaşırken, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye 163 milyar 65 milyon 134 bin TL destek sağladı.

Bankanın 2013 yılındaki konsolide net karı, 3 milyar 405 milyon 449 bin TL oldu. Özkaynak karlılığı yüzde 15,2, aktif karlılığı ise yüzde 1,7 seviyesinde gerçekleşti.

Haber

İlginizi Çekebilir