Ertuğrul Özkök’ten günün yorumu: Başka ülkelerle barışmayı bilen Türkiye, kendi kendiyle barışmayı da öğrenmeli

Gazeteci-Yazar Ertuğrul Özkök, Number1’deki sesli köşesinde bugün, dinyecilere Narcos dizisinden bir şarkıyla seslendi. Özkök’ün, ‘Ertuğrul Özkök’ten günün yorumu‘nda kullandığı slogan ise dikkat çekti. ‘Sloganımız şu olmalı’ diyen Özkök, “Başka ülkelerle barışmayı bilen Türkiye, kendi kendiyle barışmayı da öğrenmeli” dedi.

“ÇOK DAHA GÜZEL TÜRKİYE KURAMAZ MIYIZ?”

Ertuğrul Özkök, konuşmasının tamamında şu ifadeleri yer verdi:

“Şu an beni dinliyorsanız sizden sesi biraz yükseltmenizi dileyeceğim. Çünkü size son günlerde en çok dinlediğim şarkıdan küçücük bir parça dinletmek istiyorum. (Şarkı çalıyor) Bu şarkı Netflix’te yayınlanan Narcos dizisinin Meksika’da geçen 3. sezonunun 3. bölümünde kullanılan küçücük bir şarkı. Ama o kadar hoşuma gittik ki son günlerde hep bunu dinliyorum. Çünkü içimi açıyor. Çünkü ben de bugün sizin içinizi açmak istiyorum. Artık haftasonuan giriyoruz ve ço kötü, karanlık, gri bir hafta geçirdik. Ama yine de iyi şeyler var. Bakın Türkiye’nin şu an Birleşik Arap Emirlikleri’ne yaptığı anlaşma. Bazıları bunu eleştiriyor. Geçmişte şunu söylemiştiniz… O gün bunu demiştiniz… Bugün bunu demiştiniz… Ama bir şey söyleyeceğim; bütün bu söylenenlere rağmen iki ülke bir araya geldi, anlaşmayı, barışmayı bildi.

Siyaset medyanlarında basit sloganlarla, insanları etkileyeceğimiz sloganlarla başka ülkeler hakkında laflar etmek, başka ülkelerin işine karışacak işler yapmak… Bunlar; iyi şey değilmiş. O yüzden ben size hep söyledim. Ben Türkiye’nin bu komşularıyla barışması politikalarını çok destekliyorum. İnşallah Suriye ile de anlaşırız ve bugünkü göçmen sorununa bir çözüm bulunur ve Suriye’de kendi içinde istikararını sağlar ve eski günlerde söylenenleri unuturuz. Ama şu var bir de… Biz eğer başka ülkeler hakkında söylediğimiz bu kadar ağır sözlere rağmen tekrar onlarla barışmayı biliyorsak kendi içimizde barışmayı öğrenmemiz de çok kolay olmalı değil mi? Yani seçimlere gittğimiz şu günlerde siyaset diline dikkat etsek ve seçimde de toplumun hem iktidardaki kanadı öbür kanadıyla barışsa hem bu kanadı öbür kanadına Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı gibi güzel barıştırıcı mesajlar verse, çok daha güzel bir Türkiye kuramaz mıyız? Evet sloganımız şu olmalı: Başka ülkelerle barışmayı bilen Türkiye, kendi kendiyle barışmayı da öğrenmeli. O yüzden bu haftaki son yorumumu sizi bu güzel şarkıyla baş başa bırakarak kapatıyorum.”

Numberone.com.tr

26.11.2021/13:28

Ertuğrul Özkök 26 Kasım Günün Yorumu

Haber

İlginizi Çekebilir