O yıllar Türkiye’nin masum yıllarıydı

Dönem dönem günümüz siyasetine, Türkiye’nin yakın tarihi konu oluyor. Geçmiş dönemdeki siyasilerden, iktidardaki partilerin ülkeyi yönetim biçimlerine, halkın refah düzeyinden, memnuniyet ölçüsüne kadar bir çok unsur masaya yatırılıyor. Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök de bugün bu duruma ilişkin yaptığı bir eleştirisiyle öne çıktı. Number1 FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde iktidarın bu göndermelerine değinen Özkök, “Son günlerde bir adet var. Türkiye’nin geçmişi devamlı böyle sorgulanıyor, kötüleniyor. Sanki son günler çok iyiymiş de geçmiş çok kötüymüş gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor.” dedi.

AYDINLARIN DIŞARIDAKİ SAYISI AZALDI

“O yıllara baktığımızda Türkiye’nin masum yıllarıydı” diyen Özkök, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“(Şarkı çalıyor…) Bugünkü yorumuma son günlerde çok dinlediğim yeni çıkmış bir şarkıyla başladım. Ada Sanlıman’ın yaptığı ve kaydettiği platformlara koyduğu ilk şarkı bu. Adı: O günler… Aslında 1974 yılında ilk defa Selda Bağcan’ın söylediği olağanüstü bir şarkıdır. Daha sonra Ferdi Özbeğen de söyledi bunu. Şimdi bakın bu şarkının çıktığı 1974 yılı enterasan bir yıldı. Türkiye’de Kıbrıs Harekatı’nın yapıldığı, iktidarda sosyal demokrat bir partiyle, muhafazakar İslami değerleri olan bir partinin koalisyon yaptığı bir Türkiye’dir. Af çıkmıştı… 12 Mart askeri ara rejiminden sonra yurt dışına giden insanlar, aydınlar, Türkiye’ye dönüyordu. Son günlerde bir adet var. Türkiye’nin geçmişi devamlı böyle sorgulanıyor, kötüleniyor. Sanki son günler çok iyiymiş de geçmiş çok kötüymüş gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. Hayır, arkadaşlar… 1970’li yıllar, Türkiye’nin masum yıllarıydı. Ve bugün o günler diye şarkı söylemeye, bizi bu şarkılardan keyifli bir hüzün almaya götüren de işte budur.

Türkiye o yıllarda öyle bir ülkeydi. Sosyal demokrasisiyle İslami kesimin birlikte el ele hükümet kurduğu ve Kıbrıs’a müdahale gibi tarihi kararlar aldığı bir dönemdi ve dediğim gibi yurt dışındaki aydınlar dönüyordu. Oysa şimdi bakın aydınların dışardaki sayısı giderek azalırken yurt dışına gidip çalışmak isteyen gençlerin sayısı da, doktorlarımızın sayısı da artıyor. Yani diyeceğim; geçmişe bakarken bu şarkıları biraz dinleyip ve insafsız olmamak da yarar var. O yıllar bugüne baktığımız da Türkiye’nin masum yıllarıydı…”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir