TC kimliğini taşıyorsan seni de ilgilendiriyor

Türkiye, cemaat yurdunda intihar eden Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın intiharını konuşuyor… 20 yaşındaki Kara, Salı günü sabahı cemaat yurdundaki baskılar ve gelecek kaygısı nedeniyle arkadaşlarıyla kaldığı 7’inci kattaki daireden atlayarak intihar etmişti. Ülkede büyük tepkilere neden olan olay hakkında bir yorum da gazeteci yazar Ertuğrul Özkök‘ten geldi. Number1 FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde bu konuya değinen Özkök, “Bu dini bir mesele değil, bu sosyal bir mesele. Bu hepimizin çocuklarını ilgilendiren bir mesele.” dedi.

Enes Kara’nın babasının yaptığı yorumlar için de konuşan Özkök, “Babasının söylediklerini böyle hayretler içerisinde izliyorum. Yani bir baba çocuğunun ölümünden sonra bunu nasıl böyle söyleyebilir diye kendi kendime sorguluyorum.” ifadelerini kullandı.

“ETKİLENMEYENİN İNSANİ BİR TARAFI EKSİKTİR”

Ertuğrul Özkök, sesli köşesinde konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

“Tabii ki Türkiye’de günün konusu: bir cemaat yurdunda kalırken intihar eden Enes Kara. Bu genç çocuğumuzun durumu… Bundan etkilenememek mümkün değil. Dün bir arkadaşım aradı ve dedi ki; seyrettin mi bıraktığı videoyu? ‘Hayır seyredemedim’ dedim. İçim kaldırmadı ama o videoda söylediklerinin yazılı metnini okudum. O metni okuyan herkes bundan etkilenir. Etkilenmeyenin insani bir tarafı eksiktir diye düşünüyorum. O yüzden de babasının söylediklerini böyle hayretler içerisinde izliyorum. Yani bir baba çocuğunun ölümünden sonra bunu nasıl böyle söyleyebilir diye kendi kendime sorguluyorum. Babayı da suçlamaya çalışmadan.

Yalnız bu olayda benim canımı sıkan bir şey var. Türkiye’de bazı konuları artık dini bir mesele diye tartışmaya korkuyoruz. Çünkü bu tartışmaya başladığımız zaman bir anda muhafazakar kesimlerin bazı kesimlerinden ve özellikle trollerinden öyle saldırılar geliyor ki; insan bundan çekinip, ‘aman ben bu işe bulaşmayayım diye’ bakıyor. Bu dini bir mesele değil, bu sosyal bir mesele. Bu hepimizin çocuklarını ilgilendiren bir mesele. Aynı şekilde bunun gibi ilkokul öncesinde çocuklara Kur’an kursu verilmesiyle ilgili tartışma da böyle. Bu dini bir mesele değil. Bu eğitimle ilgili bir mesele ve bu ülkede cebinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimliği taşıyan herkesi ilgilendiren bir soru. O yüzden artık bu meseleleri dini diye tartışmaya girmekten vazgeçmemiz lazım. Elbette bu ülkede dini konular bu tür sosyal birtakım yaralara yol açıyorsa bunları da tartışacağız. Bunları tartışmaktan çekinmeyeceğiz. Yoksa hayatımızın her tarafında hatta bize çok yakın yerlerde Enes Kara trajedileri yaşamaya devam edeceğiz.

Kadın cinayetleri meselelerini tartışmaya devam edeceğiz. Yani benim diyeceğim; iktidarla muhalefet bu konuda artık bir araya gelip, şu meselelerde artık uzlaşmaya varmalı. Bazı konuları iki tarafı da suçlamadan sosyal bir mesel haline getirip, o sosyal meseleyi tartışmamız ve bir çözüm bulmamız gerekir. Enes Kara olayı, bize bunu bir kere daha anlattı.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir