Bitcoin’de yükseliş neden yavaşladı?

Teknik anlamda son derece kuvvetli 45 bin 500 – 46 bin dolar direnç bölgesini aşamayan lider kripto para birimi BTC / USD paritesinde bir miktar bekle – gör politikası hakim. Parite şimdi ilk aşamada 43 bin 255 ve 42 bin 652 dolar desteklerinin üzerinde kalma çabası içerisinde olacak.

Bu seviyelerin altında ise en kritik destek noktası olan 42 bin 200 dolar seviyesi var. Burası yükseliş trendinin destek seviyesi konumunda. Paritenin bu seviyenin altına gelmemesi gerekiyor. Gelmesi durumunda 41 bin 700 dolar desteğine kadar olan geri çekilmelere norma karşılanabilir.

Ancak bu noktanın da altıda gelinmesi paritede yeniden 40 bin dolarlı seviyelerin altının test edilme riskini ortaya çıkarabilir.

Bunun yanında olası yükselişlerde de önceki yayınlarımızda da dile getirdiğimiz gibi 45 bin 500 – 46 bin dolar bandı yükselişin devamı açısından çok kritik. Yükselişin devamı öncelikle bu noktanın aşılmasına bağlı.

Zira bu bölgenin aşılması paritede 48 bin – 49 bin dolar bandı ara direnç bölgesi olmak üzere 52 bin dolarlı seviyelere kadar bir harekete tetikleyebilir.

Gözler Ripple – SEC davasında…

Bu teknik yorumun dışında aslında kripto para piyasasına ilgilendiren önemli bir konu var. O da Ripple – SEC arasındaki dava süreci. Son yorumlar dava sürecinin beklenenden daha hızlı sonuçlanabileceği yönünde.

Zira Hogan & Hogan hukuk firmasının bir ortağı olan avukat Jeremy Hogan tarafından paylaşılan son belgelere göre, gerçeğin keşfinden 14 gün sonra SEC ve Ripple arasında bir saatlik bir uzlaşma görüşmesi yapılabilir.

Bu görüşme sonrası her iki tarafın da anlaşmaya varması davanın 2022 yılının Nisan ya da Mayıs ayında sonuçlanmasını sağlayabilir.

Mehmet Çoban

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir