Ama bilin bakalım kimlere?

Türkiye, resmi kayıtlara göre Suriye ve Afganistan başta olmak üzere çok sayıda ülkeden gelen 5.5 milyon göçmene ev sahipliği yapıyor. Sınırların güvensizliği, vatandaşlığın ucuzluğu gibi sebeplerden dolayı Doğu’dan Batı’ya doğru süren bu göçün en çok tercih edilen durağı Türkiye…

Türkiye, son zamanlarda hızlanarak artan göç dalgası ile birlikte büyük bir sorunla karşı karşıya. Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök de bugünkü sesli köşesinde düzensiz göçmenlerin ülkede yarattığı sorunlara değindi.

CAZİBELER ÜLKESİ: TÜRKİYE

Number1 FM ve Number1 Türk FM’deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “Türkiye’yi giderek bir cazibe ülkesi haline getirdik. Önümüzdeki yıllarda Afrika’dan, Suriye’den, Irak’tan, Afganistan’dan, Pakistan’dan kaçmak isteyen insanların sığınmak isteyeceği ilk ülke Türkiye haline gelecek. Çünkü Türkiye’ye girmek çok kolay! Yerleşmek çok kolay! İş bulmak çok kolay!” ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadelere yer verdi:

“Biz bu günlerde hep göçmen sorunuyla ilgileniyoruz. Bu göçmen sorunu başımıza gerçekten büyük sosyolojik sorunlar açacak diye defalarca yazdık. 10 yıldan beri bu bunlar dikkate alınmadı ve nitekim bugün AKP’nin de artık başına büyük sorun haline gelmeye başladı. Ama bakın, göçmen sorunuyla ilgili başımızda başka bir tehlike daha var. Şimdi biz bu göçmen sorunu ülkesinde savaş olan insanların kaçışı ve onlara kapılarımızı açmış olarak gösteriyoruz. Ama unutmayalım ki; Türkiye’yi giderek bir cazibe ülkesi haline getirdik. Önümüzdeki yıllarda Afrika’dan, Suriye’den, Irak’tan, Afganistan’dan, Pakistan’dan kaçmak isteyen insanların sığınmak isteyeceği ilk ülke Türkiye haline gelecek. Çünkü Türkiye’ye girmek çok kolay! Yerleşmek çok kolay! İş bulmak çok kolay! Ama başımızda bir sorun daha var. 2011 yılında bu savaş başladığında Türkiye büyük bir hata yaptı ve sınırlarını yabancı savaşçılara açtı. O zamanlar göçmen sorunuyla ilgili yazdığım yazıların yanında onunla da ilgili yazmıştım. Demiştim ki; Bu politikayla devam ederseniz, sınırımıza ‘peşaver’ oluşacak yani Pakistan ile Afganistan arasındaki terör bölgesi gibi bir bölge oluşacak dedim. Nitekim bugün Birleşmiş Milletler rakamlarına göre; sınırlarımızda 30 bin İŞİD’ci, DEAŞ’cı El- Kaide’ci terörist, silahlı kişi yaşamaktadır. Bu da göçmen sorunu kadar önemli bir sorun.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir