Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek: Herkes bıyığımı çok beğendi

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan olan Cengizhan Şimşek, Antalyalı Yörük bir ailenin oğlu olduğunu belirterek açıklamalarda bulundu. Şimşek, “Babam annemi kıl çadırında, yani Yörük çadırında almış. Evleri yokmuş. Ben de Yörük hayatını çok seviyorum. Şu an hala göçebe hayatı yaşıyoruz. Antalya’ya dönünce kemerimi Yörük obamıza götürmeyi diliyorum. Er Meydanı’na çıktığımda da ustalarım ve kule hakemleri bıyığımı kesmememi söylediler. Seyirci de çok beğeniyor. Bıyığımın imajı Er Meydanı’na renk kattı” dedi.

Edirne’de bu yıl 661’incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin final müsabakasında Mustafa Taş‘ı yenerek başpehlivan olan Cengizhan Şimşek, büyük mutluluk yaşıyor.

Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek: Herkes bıyığımı çok beğendi

Orhan Okulu, İsmail Balaban, Menderes Saltık ve Tanju Gemici gibi güçlü pehlivanları yenerek finale yükselen Cengizhan Şimşek, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde eğitimini sürdürüyor. Antalya’nın Serik ilçesi Gebiz köyünden olan Şimşek, güreşe 15 yıl önce başladığını söyledi.

Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek: Herkes bıyığımı çok beğendi

Başpehlivan Şimşek, kendisini, ‘Er Meydan’ının karizmatik başpehlivanı‘ diye anons ettiklerini ifade ederek, “Eskilerden Kel Aliço’nun, eski pehlivanların böyle imajı varmış. Ben de güreşe imaj olsun diye yaptım. Bende hiç bıyık yoktu. Ustalarım bıyık bırakmamı önerdi. Dedelerim de benim gibi bıyıklıydı ama böyle uzun değildi. Dedelerim de Yörük, onlarda da Osmanlı bıyığı vardı. Sakalım zaten çıkmıyor, olmayacağını söyledim. İlk başta bıraktığımda tuhafıma gitti. Sonra uzadıkça baktım güzel ve imaj oldu. Er Meydanı’na çıktığımda da ustalarım ve kule hakemleri bıyığımı kesmememi söylediler. Seyirci de çok beğeniyor. Bıyığımın imajı Er Meydanı’na renk kattı” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Şimşek’in, final güreşinde altın kemeri getiren ‘supleks‘ adlı oyunu, antrenmanları sırasında eşekle çalıştığı ortaya çıktı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir