Motörhead Rock’n Coke Ana Sahnesinde!

Coca-Cola tarafından Pozitif organizasyonu ile düzenlenen Rock’n Coke Festivali 16 ve 17 Temmuz 2011 tarihlerinde Hezarfen Havaalanı’nda müzikseverlerle buluşuyor. Bu sene birden fazla sahnesi ve farklı müzik türlerine ayırdığı zengin programıyla müzikseverlere dolu dolu bir haftasonu yaşatacak Rock’n Coke festivalinin bu seneki sanatçı programı belli oldu. Festivalde sahne alacak ilk sürpriz isim İngiliz metal devi Motörhead!

 

Ana Sahnede Motörhead

Metal müzik severlerin çok uzun zamandır beklediği efsane grup Motörhead Rock’n Coke’ta. Metal müziğin artık bir klasik haline gelmiş değişmez üçlüsü Motörhead, Rock’n Coke ana sahnesinde ilk kez Türkiye’deki hayranlarıyla buluşacak.

 

Rock’n Coke Sanatçıları Önce Web Sitesinde Duyuruluyor

Rock’n Coke’ta performans gösterecek diğer sanatçılar farklı bir yöntemle açıklanıyor. Müzikseverler Rock’n Coke web sitesinde (www.rockncoke.com) yer alan sanal festival alanına çadırlarını kuracaklar. Çadır kuran müzikseverlerin sayısı 10 bine ulaştığında, katılımcılar bu sene Rock’n Coke’a hangi sanatçıların geldiğini anında öğrenebilecekler.

 

Bir çok farklı müzik türüne, bir çok farklı sahne üzerinden ev sahipliği yapacak Türkiye’nin en büyük açık hava etkinliği Rock’n Coke aynı zamanda eğlenceli etkinlik alanı aktiviteleri ve 10.000 kişi kapasiteli kamp alanıyla müzikseverler için unutulmaz bir festival deneyimi sunmaya hazırlanıyor.

 

Avantajlı Biletler 18 Nisan’a Kadar Biletix’te

Rock’n Coke’un iki günlük avantajlı biletleri 70 TL’lik bedelle satılıyor. 18 Nisan 2011 sonrası tek günlük Rock’n Coke biletleri 90 TL, kombine 140 TL, kombine + kamp 180 TL’den satışa sunulacak. 18 Nisan 2011’den itibaren öğrenci biletlerinin fiyatı ise tek gün için 60 TL, kombine için 100 TL, kombine + kamp için 120 TL olacak.

Rock’n Coke Avantajlı Bilet Ücretleri – 18 Nisan 2011’e Kadar

 

Kombine

Kamp + Kombine

Normal

120 TL

140 TL

Öğrenci

70 TL

90 TL

 

 

Rock’n Coke Bilet Ücretleri – 18 Nisan 2011 Sonrası

 

Tek Gün

Kombine

Kamp + Kombine

Normal

90 TL

140 TL

180 TL

Öğrenci

60 TL

100 TL

120 TL

 

Motörhead

1975 yılında kurulan efsanevi İngiliz metal grubu Motörhead, Rock’n Coke ana sahnesinde!

 

Grubun basçısı Lemmy tarafından Phil “Philthy Animal” Taylor’lı ilk kadrosuyla 1975 senesinde kurulan Motörhead, İngiliz Heavy Metal akımının en öncü ve yenilikçi grupları arasında gösterilen, yıllar geçse de yaşlanmayan yaşayan bir efsane. 70’ler ve 80’lerin başında metali özellikle İngiltere’de tekrardan alevlendiren en önemli katalizörlerden biri olan Motörhead çıkış albümü On Parole’u 1979 senesinde yayınladı. Klasik rock’n roll temelleri üzerine yapılan bu ilk albüm sonrasında “Fast” Eddie Clark’ın gitarın başına geçmesiyle Motörhead’in efsanevi triosu oluşmuş oldu. Grup, 1979 -1982 seneleri arasında arka arkaya “OverKill”, “Bomber”, “Ace of Spades” ve “Iron Fist” adlı dört efsanevi albümü yaparak metal tarihine Motörhead ismini altın harflerle yazdırdı. O dönem ortalığı çılgınca kasıp kavuran Motörhead, bu çalışmalarla İngiltere’de de Hard Rock türünün en başı çeken oluşumlardan biri oldu. Çılgın sahne şovları ve bitmek bilmeyen enerjileriyle Motörhead hem başarılı bir stüdyo grubu hem de sağlam bir konser grubu olduklarını tüm rock camiasına kanıtladı. Bu dönemde Fast Eddie’nin gruptan ayrılmasına rağmen grup albüm çalışmalarına hız kesmeden yeni elemanlarla devam etti. Grubun kurucusu ve basçısı Lemmy’nin güçlü vokali ve etkili karizması grubun başarısının devamında büyük rol oynadı.

 

İngiltere’nin kendine özgü punk akımını da benimseyen buna Speed Metal ve Trash Metal’ı da ekleyerek yoluna hız kesmeden devam eden Motörhead için, kendi müziklerinin tanımı sadece “rock’n roll”. Parçalarında iyi ve kötü kavramları, gücün kötüye kullanımı ve rock’n ‘roll hayat tarzı gibi ateşli konuları işleyen grup, bugüne kadar 20’ye yakın albüm çıkardı, en son albümleri “The World is Yours”’u ise 2010 senesinde yayınladı. Rock’n Coke ana sahnesinde hard rock ve metal tutkunları için bir müzik ziyafeti verecek yaşayan efsane Motörhead’in bugünkü kadrosunda Ian “Lemmy” Kilmister, Phill Campbell ve Mikkey Dee bulunuyor.

 

Rock’n Coke Hakkında

2003 yılından itibaren Coca-Cola tarafından Pozitif organizasyonu ile düzenlenen ve müzik ve organizasyon kalitesini hep koruyan Rock’n Coke, bu özelliğiyle adeta yeni neslin geleneksel buluşma noktası haline gelirken, aynı zamanda adını Avrupa’nın önde gelen rock festivalleri arasına yazdırdı. Yourope – Avrupa Festivaller Birliği üyesi olan Rock’n Coke sahnesi şimdiye kadar çeşitli ülkelerden 101 yabancı, 98 yerli grup olmak üzere toplam 550’den fazla müzisyeni ağırladı. 8 yılda yaklaşık 250 binden fazla izleyiciye ev sahipliği yapan Türkiye’nin en büyük açık hava etkinliği Rock’n Coke’ta bugüne kadar; The Cure, Korn, Linkin Park, Muse, 50 Cent, Pet Shop Boys, The Prodigy, Iggy Pop, Placebo, Simple Minds, Suede, Nine Inch Nails, Kaiser Chiefs, Jane’s Addiction, Santigold, Juliette and the New Romantiques, The Rasmus, Offspring, The Smashing Pumpkins, Chris Cornell, Franz Ferdinand ve Manic Street Preachers gibi büyük isimler sahne aldı.

 

 

Festival hakkında : www.rockncoke.com

                                   www.facebook.com/rockncoke

  www.twitter.com/rockncoke

Biletler için : www.biletix.com

Organizasyon : www.pozitif.info

 

 

 

Daha Fazla Bilgi İçin:

Elif Acar                                                                                                Dilge Berktaş

Caretta iletişim                                                                                    Coca-Cola Türkiye

0216 470 93 43 – 118                                                                        0216 556 20 67

elifa@carettailetisim.com                                                                        dberktas@eur.ko.com

 

 

 

 

 

Haber

İlginizi Çekebilir