Rock’n Coke’un yerli grupları

 

Hezarfen Havaalanı’nda, 16 – 17 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek Rock’n Coke’ta sahne alacak Türk gruplar belli oldu. Türkçe rock müziğinin önde gelen temsilcileri ve Rock’n Coke’un gediklileri olan Duman ve Kurban’ın yanı sıra birçok yerli grup, müzisyen ve DJ de performans gösterecek.

 

Rock’n Coke Sahnelerinde Performans Sergileyecek İsimler Tamamlandı

Rock’n Coke’ta performans sergileyeceği açıklanan gruplarla “Ana Sahne”de; Limp Bizkit, Motörhead, Travis, Moby, Paolo Nutini, Skunk Anansie, 2manydjs, The Kooks, Athena, Duman, Kurban, Çilekeş, Gripin ve Friendly Fires, ”Vodafone Freezone Sahnesi”nde;  Thievery Corporation, Aloe Blacc, Beach House, Tunng, İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions, Melis Danişmend, The Qemists, Gaslamp Killer, FM Belfast, Curry&Coco, Acid Washed, Golem, Fuchs & Cervus, Kaan Sezyum aka DJ Sarıyılan, Grup Ses Beats, Hemi Behmoaras, Soaked, Mabbas & Style – İst, Club Bangkok ve Dancing Birds Feel The Beatfarklı müzik türlerine ev sahipliği yapacak festivalin üçüncü sahnesi “Coca-Cola Zero Sahnesi”nde de; Mogwai, Dum Dum Girls, The Black Lips, Electrelane, Chapel Club, Esben and The Witch, Deja – vu, Dengesiz Herifler, She Past Away, Hakan Tamar, On Your Horizon, To Mexico With Love ve Post müzikseverleri coşturacak.

 

Rock’n Coke Biletleri Biletix’lerde

Rock’n Coke biletleri 90 TL, kombine 140 TL, kombine + kamp 180 TL’den satışta. Öğrenci biletlerinin fiyatı ise tek gün için 60 TL, kombine için 100 TL, kombine + kamp için 120 TL.


 

Rock’n Coke Bilet Ücretleri

 

Tek Gün

Kombine

Kamp + Kombine

Normal

90 TL

140 TL

180 TL

Öğrenci

60 TL

100 TL

120 TL

 

 

 

 

Festival Hakkında : www.rockncoke.com

                                  www.facebook.com/rockncoke

  www.twitter.com/rockncoke

Biletler için : www.biletix.com

Organizasyon : www.pozitif.info

 

Rock’n Coke Hakkında

2003 yılından itibaren Coca-Cola tarafından Pozitif organizasyonu ile düzenlenen ve müzik ve organizasyon kalitesini hep koruyan Rock’n Coke, bu özelliğiyle adeta yeni neslin geleneksel buluşma noktası haline gelirken, aynı zamanda adını Avrupa’nın önde gelen rock festivalleri arasına yazdırdı. Yourope – Avrupa Festivaller Birliği üyesi olan Rock’n Coke sahnesi şimdiye kadar çeşitli ülkelerden 101 yabancı, 98 yerli grup olmak üzere toplam 550’den fazla müzisyeni ağırladı. 7 yılda yaklaşık 250 binden fazla izleyiciye ev sahipliği yapan Türkiye’nin en büyük açık hava etkinliği Rock’n Coke’ta bugüne kadar; The Cure, Korn, Linkin Park, Muse, 50 Cent, Pet Shop Boys, The Prodigy, Iggy Pop, Placebo, Simple Minds, Suede, Nine Inch Nails, Kaiser Chiefs, Jane’s Addiction, Santigold, Juliette and the New Romantiques, The Rasmus, Offspring, The Smashing Pumpkins, Chris Cornell, Franz Ferdinand ve Manic Street Preachers gibi büyük isimler sahne aldı.

 

 

 

 

 

 

 

Rock’n Coke Sanatçı Bilgileri

 

Ana Sahne / 16 Temmuz Cumartesi

LIMP BIZKIT

Uzun yıllardır beklenen İstanbul konseri için Amerika’nın ünlü rock grubu Limp Bizkit Rock’n’Coke ana sahnesinde! Amerikalı ünlü metal ve rapcore grubu Limp Bizkit’in kadrosu vokalde Fred Durst, gitarda Wes Borland, basta Sam Rivers, davulda John Otto ve DJ Lethal’dan oluşuyor. Şu ana kadar 3 kez Grammy’e aday olan topluluk, dünya çapında 75 milyondan fazla albüm sattı. 1995 yılında Florida’da kurulan Limp Bizkit, 1997’de ilk albümleri “Three Dollar Bill, Yall$”’u yayınladı. Zaman içinde listelerdeki yerini sağlamlaştıran ve rock müzik çevrelerinde giderek ün kazanan Limp Bizkit, asıl büyük çıkışını 1999 tarihli ikinci albümleri “Significant Other” ile yakaladı. Bu albümden çıkan “Nookie” hitleriyle uluslararası arenada tanınmaya başlayan Limp Bizkit, bu başarı sonucu, tekrar düzenlenen prestijli Woodstock Festivali’nde de sahne aldı. Korn grubunun solisti Jonathan Davis, Eminem ve Everlast gibi isimlerle işbirliği yapan grup, daha sonraki stüdyo albümleri “Chocolate Starfish and The Hot Dog Flavored Water” ile bir hafta içinde tam 1 milyon satarak, en hızlı satan albüm rekorunu Pearl Jam’in elinden almayı başardı. “My Way” ve “Rollin’” şarkıları bu dönemde büyük liste başarısı elde etti. Limp Bizkit’in yeni albümü “Gold Cobra” 2011 senesi içinde piyasada olacak.

 

MOTÖRHEAD

1975 yılında kurulan efsanevi İngiliz metal grubu Motörhead, Rock’n Coke ana sahnesinde! Grubun basçısı Lemmy tarafından kurulan Motörhead, İngiliz Heavy Metal akımının en öncü grupları arasında gösterilen, yıllar geçse de yaşlanmayan bir efsane. 70’ler ve 80’lerin başında metali İngiltere’de tekrar alevlendiren en önemli katalizörlerden biri olan Motörhead, çıkış albümü “On Parole”’u 1979’da yayınladı. Motörhead, 1979 -1982 seneleri arasında arka arkaya “OverKill”, “Bomber”, “Ace of Spades” ve “Iron Fist” adlı dört efsanevi albümü yaparak metal tarihine ismini altın harflerle yazdırdı. O dönem ortalığı kasıp kavuran Motörhead, bu çalışmalarla İngiltere’de Hard Rock türünün en başı çeken oluşumlarından biri oldu. Çılgın sahne şovları ve bitmek bilmeyen enerjileriyle Motörhead hem başarılı bir stüdyo grubu hem de sağlam bir konser grubu olduklarını tüm dünyaya kanıtladı. İngiltere’nin kendine özgü punk akımını da benimseyen buna Speed Metal ve Trash Metal’ı da ekleyerek yoluna devam eden Motörhead için, kendi müziklerinin tanımı sadece “rock’n roll”. Parçalarında iyi ve kötü kavramları, rock’n ‘roll hayat tarzı gibi konuları işleyen grup, bugüne kadar 20’ye yakın albüm çıkardı, en son albümleri “The World is Yours”’u ise 2010 sonunda yayınladı. Rock’n Coke’ta hard rock ve metal tutkunları için bir müzik ziyafeti verecek Motörhead’in bugünkü kadrosunda Ian “Lemmy” Kilmister, Phill Campbell ve Mikkey Dee bulunuyor.

 

THE KOOKS

2004 senesinde Brighton’da kurulan İngiliz indie rock dörtlüsü The Kooks, 60’larda Beatles ve The Rolling Stones’un başını çektiği “British Invasion” akımıyla post-punk arasında gidip gelen bir tarza sahip. Britanyalı grup, ilk plaklarını çıkardıktan hemen sonra Virgin Records ile anlaşmayı başardı. 2006 tarihli çıkış albümleri “Inside In/Inside Out” albümüyle bir anda İngiliz alternatif müzik sahnesine bomba gibi düşen grup; bu albümle platin plak mertebesine kadar yükselmeyi başardı. Aynı sene MTV Video Müzik Ödüllerinde En İyi İngiliz Grup ödülünü kazanmasıyla gündeme gelen The Kooks, BRIT Ödülleri’nde de “She Moves in Her Own Way” ile en iyi parça dalında aday oldu. 2008 tarihli ikinci albümleri “Konk”, İngiltere listelerinde çıkar çıkmaz bir numaraya yerleşti. Özellikle medyada Razorlight ve Arctic Monkeys gibi diğer İngiliz gruplarla süregelen kavgalarıyla isimlerinden söz ettiren bu 4 haşarı İngiliz, “Seaside” ve “Ooh La” gibi Brit pop akımının tüm etkilerini taşıyan parçalarıyla alternatif müzik sahnesinin en aranan “klasik İngiliz” gruplarından biri olarak gösteriliyor. Grup şimdi üçüncü albümlerini çıkarma hazırlıklarında. Parçaları Lilly Allen tarafından bile cover’lanan The Kooks, solist Luke Pritchard’ın etkileyici vokali,  grup elemanlarının saç kesimleri, eksik olmayan dar pantolonları ve müzikleriyle Rock’n Coke ana sahnesinde İngiliz usulü rock severler için coşkulu bir konser verecek.

 

DUMAN

Türkiye’de alternatif müziğin yayılmasına ve sevilmesine kurulduğundan beri öncülük eden ülkemizin en iyi rock gruplarından Duman, bir kez daha Rock’n Coke ana sahnesinde! İlk albümleri “Eski Köprünün Altında”yı 1999 yılında çıkartan Duman, daha önce “Mad Madam” adlı grupta beraber sahne alan Kaan Tangöze (vokal/gitar) ve Ari Borakas (bas) ikilisine, Batuhan Mutlugil (gitar) ve Alen Konakoğlu’nun (davul) katılmasıyla kuruldu. İlk albümle beraber özellikle sahne performansına ağırlık veren grup, kısa sürede kendine sadık çok büyük bir dinleyici kitlesi yaratmayı başardı. 2002 yılının Ekim ayında piyasaya sürülen “Belki Alışman Lazım” adlı ikinci albüm kayıtları, özellikle çıkış parçası “Bu Akşam” ve “Herşeyi Yak” parçaları, Duman’ın Türkiye çapında tanınan bir rock grubu haline gelmesini sağladı. 2005’in Temmuz ayında piyasaya çıkan 3. albüm, albümle aynı ismi taşıyan “Seni Kendime Sakladım” ve “Aman Aman”la büyük beğeni topladı. Bu arada grubun “İstanbul” parçası Fatih Akın’ın “Crossing the Bridge” belgeselinde yer aldı. Duman şimdilerde dördüncü albümleri için kolları sıvamış durumda.

 

2manydjs

Soulwax ismiyle yakından tanıdığımız Belçikalı kardeşler David ve Stephen Dewaele ya da bilinen isimleriyle 2manydjs, Rock’n Coke ana sahnesinde yüksek enerjili bir performansa hazırlanıyor. Türkiye’ye gelmesi çok uzun süredir beklenen Belçikalı dans müzik duayenleri, elektro ve disko parçaları kendilerine özgü tarzlarıyla yeniden yorumlayan bir çizgiye sahip.  Elektro, rock ve dans müziğini birleştirdikleri yüksek enerjili performanslarıyla dünyadaki birçok festivalde sahne alan ve büyük bir hayran kitlesine sahip 2manydjs, şimdiye kadar Tiga, Gorillaz ve Daft Punk gibi birçok ünlü isimle de işbirliği yaptı.  Farklı parçalara yaptıkları mash-up’larla yeni bir akım başlatan ve türlerinin öncüsü olarak kabul edilen efsanevi ikili 2manydjs, on binlerce müzikseveri kendinden geçirtecek renkli performanslarını Rock’n Coke ana sahnesine taşıyacak.

KURBAN

1999 yılında kendi isimlerini taşıyan ilk albümlerini yayınlayan Kurban aynı sene Metallica’nın alt grubu olarak sahne alma şansı buldu. İkinci albümleri ‘Sert’ ile hem hayranlarını sevindiren hem de yeni bir kitle kazanan Kurban, 2005 yılında üçüncü albümleri “İnsanlar”ı yayınladı. Verdikleri kısa bir aradan sonra tekrar bir araya gelen Türkiye’nin en sevilen alternatif rock gruplarından Kurban, 2010 yılında “Sahip” isimli geri dönüş albümlerini yayınladı. 7 yıl sonra Rock’n Coke sahnesini tekrar sallamaya hazılanan Kurban vokal ve gitarda Deniz Yılmaz, davulda Burak Gürpınar, bas ve geri vokalde Kerem Tüzün ve gitar da Özgür Kankaynar’dan oluşuyor.

 

ÇİLEKEŞ

2002 yılının Ekim ayında bir araya gelen Çilekeş; vokal ve basgitarda Görkem Karabudak, gitarda Ali Güçlü Şimşek ve davulda Cumhur Avcil’den oluşuyor. Haftalarca müzik listelerinin üst sıralarını zorlayan, söz, beste ve düzenlemelerinin tümünün Çilekeş’e ait olduğu ilk albümleri “Y.O.K.” ile grup ilk çıkışını 2005 senesinde yakaladı. “Y.O.K.” albümünün gördüğü büyük ilgiyle beraber Çilekeş, Türkiye’de ve yurtdışında verdiği konserlerle hayranlarıyla buluştu. Kasım 2005’te gerçekleştirdikleri Honduras konseri büyük ses getirdi ve 2005, 2006 ve 2007 yıllarında birçok uluslararası festivalde farklı isimlerle aynı sahneyi paylaştılar. İkinci albümleri “Katil Dans” 2008 yılında raflardaki yerini alırken, grup Şubat 2010’da, üçüncü albümleri “Histeri Çalışmaları”nı kaydetmeye başladı. En sevilen parçaları ve enerjik sahne şovlarıyla Çilekeş Rock’n Coke ana sahnesinde!

 

 

Ana Sahne / 17 Temmuz Pazar

TRAVIS

Son 20 yılın öne çıkan en önemli Britpop gruplarından biri, Travis Rock’n Coke’ta! 1990 yılında Glasgow’da Francis Healy, Andy Dunlop, Neil Primroe ve Dougie Payne tarafından kurulan Travis, kendi olanaklarıyla yayınladıkları “All I Wanna Do is Rock” EP’lerindeki mütevazı vokalleri ve yükselen gitarlarıyla dikkatleri çekmeyi başardı. İkinci EP’leri “U16 Girls’’i yayınlamalarının ardından popülaritelerini attıran grup, ilk albümleri için U2’nun prodüktörü Steve Lillywhite ile anlaştı. İkinci albümleri “The Man Who”’yu 1997 yılında yayınlayan Travis, bu albümden çıkan “Why Does It Always Rain on Me?” ve “Writing to Reach You” gibi hitler ile müzik piyasasındaki yerini sağlamlaştırırken, hayran kitlesini de genişletti. 2001 yılında Nigel Godrich prodüktörlüğünde yayınladıkları üçüncü albümleri “The Invisible Hand” ile BRIT ödüllerinde En İyi Albüm ödülünü kazanan grup, bu albümde yer alan “Sing” hitleriyle özellikle pop-rock çevrelerinde büyük ilgi gördü ve o sene MTV’de en çok çalınan parçalardan biri oldu. Bu albümün ardından günümüze kadar 3 albüm daha yayınlayan Travis, “Love Will Come Through”, “Side” ve “Closer” gibi unutulmaz hitlere imza attı. Son olarak 2010 senesinde canlı akustik bir albüm yayınlayan Travis, Rock’n Coke ana sahnesinde müzik severler için enerji dolu bir performansa imza atacak

 

MOBY

Dünyaca ünlü Amerikalı sanatçı Moby; Rock’n Coke’ta! 90’lı yıllar dans müzik piyasasındaki en önemli figür olarak kabul edilen Moby, bu müziğin dünyada popülerleşmesinde de ön ayak olmuş bir vizyoner. Trip-hop, ambient ve dans müziği denince akla gelen ilk isim olan Moby, bu alanda bayrağı önde taşıyan, endüstriye şekil veren ikonlardan biri. Bas, elektrogitar ve keyboard çalan, aynı zamanda vokaliyle parçalarına hayat veren Moby; albümlerinin kayıtlarında tüm enstrümanları kendi çalıyor. 2 kez MTV müzik ödülüne layık görülen, şarkıları James Bond filmlerinden The Bourne Identity’e kadar birçok sinema filmi ve reklamda kullanılan Moby, ilk çıkışını 1991’de “Go” adlı parçayla yakaladı. Moby’e şöhretin kapılarını açan ve onu dünya starı mertebesine yükselten albüm ise 1999 tarihli “Play” oldu. Moby,  bu albümle 10 milyon gibi rekor bir satış rakamına ulaşarak dünya çapında tanınan bir ikon haline geldi. “Play” albümünün içinden, “Porcelain” ve “Why Does My Heart Feel So Bad”’in de yer aldığı tam tamına 8 hit çıkartmayı başaran müzisyen, 2002’de yayınladığı “18” adlı albümüyle aynı çizgiyi devam ettirdi. Şimdiye kadar Sophie Ellis-Bextor ve David Bowie gibi isimlerle işbirliği yapan Moby, 2003 Glastonbury Festivali’nde headliner olarak sahne aldı. Bunu izleyen yıllarda 2005 ve 2009 tarihli albümlerini piyasaya süren sanatçı, yeni albümü “Destroyed”’u 2011 Mayıs ayında yayınladı.

 

PAOLO NUTINI

İtalyan asıllı İskoç müzisyen, besteci ve söz yazarı Paolo Nutini, Rock’n’Coke ana sahnesinde! İtalyan kökenli müziksever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Nutini; folk, opera, caz ve babasının R&B albümlerini dinleyerek büyüdü. İlk albümü için Coldplay ve Badly Drawn Boy’un prodüktörü Ken Nelson ile çalışan Nutini, 2006 yılında Atlantic Records’tan yayınlanan “These Streets” ve bu albümden çıkan “Last Request”, “Jenny Don’t Be Hasty”, “Rewind” ve “New Shoes” parçalarıyla kısa sürede İngiliz müzik piyasasını sarstı ve şöhrete ulaştı. İkinci albümü ‘Sunny Side Up’’ı 2009 yılında piyasaya süren Nutini, bu albüm ile listelere bir numaradan giriş yaptı. “Candy”, “Coming Up Easy”, “Pencil Full of Lead” ve “10/10” parçalarının öne çıktığı bu albümün prodüktörlüğünü de kendi üstlenen yetenekli Nutini, mütevazi, samimi ve melankolik müziği ile genç ozanlar arasında yerini aldı. Farklı ses tonu ve karizmasıyla büyük bir hayran kitlesine sahip olan Paolo Nutini, 2011 başı itibariyle tekrar stüdyoya kapanarak yeni albüm çalışmalarına başladı. İngiltere’nin son dönemde çıkan en başarılı starlarından biri olarak gösterilen Paolo Nutini, folk’tan soul’a uzanan geniş müzik yelpazesiyle Rock’n Coke ana sahnesinde sağlam bir sahne performansına hazırlanıyor.

 

SKUNK ANANSIE

Skunk Anansie full kadrosuyla ilk kez Rock’n Coke’ta! İsimlerini bir halk masalından alan grup, solist Skin’in ‘clit-rock’ adını verdiği, heavy metal ve siyahi feminizmin öfkesini bir araya getiren müzikleri ile müzik dünyasında ikonik bir figür olarak kabul ediliyor. Punk, dub, hip-hop ve dünya müziği gibi birbirinden çok farklı müziklerden etkilendiklerini belirten Skunk Anansie, şarkı sözlerinde ırkçılık ve diğer sosyal meselelere değinmekten geri kalmıyor. “Paranoid and Sunburnt” ismini taşıyan ilk albümlerini 1995’de yayınlayan grubun “Feed” ve “Selling Jesus” şarkılarıStrange Days” filminde kullanıldı. Skin’in başarılı vokali sayesinde grup kısa sürede dikkatleri üzerine çekti. Çıkış albümlerinde yer alan “Weak” ile uzun süre listelerin üst sıralarında kalan topluluk, Kerrang! Dergisi tarafından En İyi Grup ödülünü aldı. “Hedonism” hitini barındıran ikinci albümleri “Stoosh”un ardından üçüncü albümleri “Post Orgasmic Chill”i yayınlayan grup, bu albümdeki güçlü tarzlarıyla müzik otoriteleri tarafından tam not aldı. Üçüncü albümlerinden sonra dağılan grubun üyelerinin her biri solo kariyerlerine ağırlık verdi.  2009 yılında birkaç konser için tekrar bir araya gelen ekip, gördükleri yoğun ilgi sonunda tekrar birleşme kararı aldı. Hızlı bir geri dönüş yapan Skunk Anansie, son albümleri “Wonderlustre”yi 2010 ‘da yayınladı.

 

ATHENA

Türkiye’de punk ve ska denince akla gelen tek isim Athena birbirinden vazgeçilmez sahne şovuyla Rock’n Coke Ana sahnesinde! Müzik maceraları Akmar Pasajı’na ilanlar asarak grup kurma çalışmalarıyla başlayan Hakan ve Gökhan Özoğuz kardeşler çok geçmeden karşılaştıkları bir ilanla hem gruba isim, hem de basçı ve davulcu bulmuş oldular. Fakat grup elemanları zaman içinde bir çok değişiklik gösterdiği için ilk ciddi kadro 1990 yılında kurulabildi. Çok ses getiren ilk albümleri “Holigan”ı 1998 baharında piyasaya süren Athena ülke çapında büyük bir yankı uyandırdı. Türkiye’de ska tarzı müzik türü Athena ile birlikte büyük ilgi gördü hatta Athena’nın albümle aynı adı taşıyan hiti “Holigan” sporla özdeşleştirildi ve büyük küçük herkesin diline marş oldu. Bu büyük çıkışın ardından “Tam Zamanı Şimdi”(2000), “Her Şey Yolunda”(2002) ve  “Athena”(2005) gibi herkesin tüm parçaları ezbere bildiği önemli albümlere imza atan grup, 12 Dev Adam ve Fenerbahçe’nin yüzüncü yılı için de şarkılar bestelemiş, ayrıca katıldığı 49. Eurovision Şarkı Yarışması’nda 195 puan alarak dördüncü olmuştur. Grup beş senelik bir aradan sonra, 2010 yılının Mayıs ayında son albümleri “Pis”i çıkarttı.

 

 

FRİENDLY FİRES

Indie rock’ı disko ile harmanlayıp dans müzik severlerin karşısına çıkan Friendly Fires, Rock’n’Coke ana sahnesinde!2006’da kurulan ve kısa sürede Türkiye dahil çok sayıda Avrupa ülkesinde güçlü bir hayran topluluğu oluşturan İngiliz dans-pop topluluğu Friendly Fires, kendi isimlerini taşıyan ilk albümlerini 2008 yılında piyasaya sürdüklerinde, albümden çıkan ‘Paris’ ve’ ‘Jump In The Pool’ gibi hitleriyle listeleri zorladı. Aynı yıl Interpol ile İngiltere turnesine çıkan Friendly Fires, 2011 yılında yayınladıkları ikinci albümlerinin tanıtım turnesi kapsamında İstanbul’lu müziksevelerle buluşmaya hazırlanıyor.

 

GRİPİN

Doksanların ortasında bir cover grubu olarak kurulan Gripin o dönemde art arda verdikleri başarılı konserlerle sadık bir dinleyici kitlesi edindi. 2000’li yıllara geldiklerinde çoktan kült mertebesine erişen topluluk, kendi parçalarının üstünde de çalışmaya başladı. 2004 yılında yayınladıkları “Hikâyeler Anlatıldı” albümünde bulunan “Karışmasın Kimseler” ve “Elalem” gibi parçalarıyla hayran kitlesini büyüten Gripin, ikinci albümlerini 2007 yılında piyasaya sürdü. Grup bu albümde Emre Aydın ve Ferman Akgül gibi Türk rock müziğinin en sevilen isimleriyle çalıştı. Son albümleri “M.S. 05 03 2010” u geçen yıl yayınlayan Gripin, Rock’n Coke ana sahnesinde hayranlarıyla buluşacak!

 

 

Vodafone Freezone Sahnesi / 16 Temmuz Cumartesi

ALOE BLACC

Amerikalı soul ve hip-hop sanatçısı Aloe Blacc Türkiye’de ilk defa Rock’n Coke Alternatif  Sahnesine konuk oluyor! Panamalı bir ailenin çocuğu olarak Los Angeles’ta dünyaya gelen Aloe Blacc profesyonel müzik hayatına indie rap ikilisi Emanon’da MC olarak başladı. 2006 yılında Stones Throw Records’dan neo-soul ve latin müziği etkileri taşıyan ‘Shine Through’ isimli ilk solo albümünü yayınlayan Blacc, ikinci albümü ‘Good Things’i de yine aynı plak şirketinden piyasaya sürdü. Bu albümde bulunan ‘ I Need a Dollar’’ isimli hiti  ile Amerika ve Avrupa listelerinde hızla yükselirken, şarkı 2010 yılında hem ‘How to Make It in America’ dizisinin jeneriğinde hem de birçok reklam ve bilgisayar oyununda kullanıldı. İki albümünde de caz, r&b, soul ve hip-hop türleri arasında organik bir bağ kuran çok yönlü sanatçı Aloe Blacc’in eğlenceli ve dinamik performansını kaçırmayın.

 

ILHAN ERSAHIN’s ISTANBUL SESSIONS

“Istanbul Sessions, daha önce yapılmış her şeyi görmüş bir caz izleyicisinin bile nasıl heyacanlandırılabileceğini; müzikal bütünlük ve doğaçlama derinliğinden taviz vermeden yeni bir kitleninin nasıl çekileceğini gösteriyor. Istanbul Sessions yepyeni bir sound etrafında Miles Davis’in Agartha grubundaki derin modal funk ile Ortadoğu ritm ve melodilerini buluşturup uzerine güçlü bir elektronik dub vuruşu ekliyor.”

 

CURRY & COCO

Curry & Coco, Thomas Pliem ve Sylvain Przybylski tarafından 2006 senesinde Fransa’da kuruldu. “Sex is Fashion” ve “Who’s Next?” adlı parçalarıyla dikkat çeken grup, müziklerinde hiç sample kullanmamalarıyla da isimlerinden söz ettiriyor. “Sex Is Fashion” EP’lerinin hemen ardından “We Are Beauty” adlı ilk albümlerini çıkaran Curry & Coco’nun müziklerinde Giorgio Moroder, Cabaret Voltaire ve Gang of Four gibi kült isimlerin etkilerini görmek mümkün. Grup elemanları müziklerine “popüler dans müziği” deseler de dinamik sahne performanslarıyla bir rock’n’roll grubunun kontrol edilemez enerjisini sahneye taşıyor.

 

ACİD WASHED

Parisli plak şirketi Record Makers’ın öne çıkan ismi Acid Wash, ilk çıkışlarını General Motors, Detroit, America/Snake isimli EP’leri ile 2009 yılında yaptı. Richard d’Alpert ve Andrew Claristidge’ten oluşan Acid Washed, Chicago House ve Detroit Techno türlerinden aldıkları ilhama ek olarak, retro-elektro elementleri de müziklerine ekleyerek dinleyenlere Giorgio Moroder ve Death from Above gibi isimleri çağırıştıran farklı DJ setler sunuyorlar. Kendi isimlerini taşıyan ilk albümlerini 2010 yılında piyasaya süren grup, aynı zamanda Sébastian Tellier ve Eliza Doolittle’ın parçalarına yaptıkları sıkı remix’lerle de dans müzik piyasasında isimlerini duyurmaya devam etti.

 

MELİS DANİŞMEND

Gazeteci ve müzisyen kimliğiyle yakından tanıdığımız Melis Danişmend Rock’n Coke sahnesinde! Mojo’daki vazgeçilmez performanslarından tanıdığımız “Spitney Beers”in ardından “üçnoktabir” grubu ile yoluna devam eden yetenekli müzisyen, “Daha Az Renk” ismini taşıyan ilk solo albümünü geçtiğimiz kasım ayında yayınladı. Akustik gitar ve piyanonun ağırlıkta olduğu albümünde yer alan 10 parçanın söz ve müziklerinin tümü Melis Danişmend’e ait.

 

 

 

GOLEM

Kaan Akay, 1997 yılından bu yana müzikal kariyerini ve plak arşivini adadığı drum and bass’in çeşitlemelerini Golem ismi altında dinleyicilerine ulaştırıyor. Dinamo 103.8’de sekiz senedir sürdürdüğü şovuyla türe dair tüm kalıpları yıkmanın peşine düşen Golem; Babylon, Pixie Underground, arkaoda, Dogzstar gibi farklı mekanlarda düzenli olarak gerçekleştirdiği setlerindeyse güncel akımlardan klasiklere, sert ritimlerden duygusal anlara drum and bass’in kapsadığı tüm yönlere gidiyor. Drum and bass ritimlerinden aldığı ilhamı davulcusu olduğu deneysel rock ekibi Proudpilot ile bambaşka bir formda canlı müziğe de döken Akay’ın Anarres isimli yeni bir crust/hardcore projesi de var. Türün anavatanı olan İngiltere’de de turlamış ve D&BTV’de canlı performans gerçekleştirmiş olan Golem, ülkemizde fazla göz önünde olmayan bu türün en eski ve sayılı temsilcilerinden.

 

FUCHS & CERVUS

Ali Şahinbaş (Fuchs) ve Göktuğ Çitçi (Cervus) müziğe duydukları ilgi sayesinde pekişen dostluklarını İstanbul dans pistlerine taşıyarak tartışmasız bu alanda başlı başına bir duayen haline geldiler. Tür tanımayan, evrensel müzik arşivlerini harmanlayarak zirveye oturan popüler ikili, şimdiye kadar Türkiye ve Avrupa’da birçok önemli klüp ve festivalde çaldılar. Beraber çalarken yarattıkları mükemmel kimyaları, eğlenceli ve uzun setleriyle Türkiye’de hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan Fuchs ve Cervus elektronik ve dans müziğinin bu anlamdaki öncü isimlerinden.

 

KAAN SEZYUM aka DJ SARIYILAN

DJ Sarıyılan’ın ne çalacağı belli olmaz, baştan söyleyelim. Ama şunu diyebiliriz ki Aphex Twin’den Zeki Müren’e, oradan Keith Jarrett’a geçen, üzerine cila olsun diye de Slayer patlatan tek bir isim vardır. O ismi de ilk cümlenin başında belirttik. Kendinizi sarıyılan’ın müziğinin akışına bırakın. İki saat bir dakikada geçecek.  

 

GRUP SES BEATS

Grup Ses Beats: 90’ların sonunda plak toplamaya ve değişik türlerde elektronik müzik üretmeye başlayan Grup Ses Beats’in 2001’den bugüne plak ve CD formatında farklı isimler altında yayımladığı parçaları bulunuyor. Hollanda, Belçika, İtalya ve Polonya’da farklı isimlerle performanslar gerçekleştiren Grup Ses Beats, Türkiye’de 60′lar ve 70’lerde yayımlanan funk ağırlıklı parçaları yeniden editliyor, Hip-Hop ritimleriyle birleştiriyor.

 

HEMI BEHMOARAS

Rock’n Coke 2011’in kırmızı kurdelasını Babylon’daki performanslarından da tanıyacağınız Hemi Behmoaras DJ seti ile kesiyor. Türden türe atlayarak nabza göre şerbet veren DJ’imizin size vaat ettiği tek şey eğlence. Suyunuzu, güneş kreminizi sakın unutmayın; kahvaltı ile öğle yemeği arası eğlencenizi Hemi Behmoaras’ın DJ setiyle yaşayın!

 

 

Vodafone Freezone Sahnesi / 17 Temmuz Pazar

THIEVERY CORPORATION

Elektronik müziği dub, acid jazz, reggae, bossanova ve Hint ezgileriyle harmanlayarak kendilerine has bir tür elde eden ünlü Amerikalı grup Thievery Corporation DJ ve prodüktör ikili, Rob Garza ve Eric Hilton’dan oluşuyor.  1995 yılında Washington D.C’de temelleri atılan ve Lounge müzik denince akla gelen ilk gruplardan biri olan Thievery Corporation, trip-hop ve down tempo müzikte özellikle Amerika’da başı çeken ve Türkiye’de de hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip bir grup.

 

BEACH HOUSE

Victoria Legrand ve Alex Scally’den oluşan, 2004 yılında Baltimore’da kurulmuş iki kişilik  Amerikalı dream-pop grubu Beach House; 2006 yılında kendi isimlerini taşıyan çıkış albümlerinden sonra “Devotion” albümünü çıkararak tamamen kendilerine özgü “lo-fi” tarzlarını buldular ve buradan devam ettiler.  Bu albüm sonrası bir çok başka gruba da ilham vererek müzik sahnesinde yepyeni türlerin gelişmesine ön ayak olan Beach House, son dönemde bazı çevrelerce “The Silent Revolution(Sessiz Devrim)” denilen ve The XX grubunun da başını çektiği müzik akımının da öncülerinden biri olmuşlardır. Fransız asıllı olan Victoria Legrand’ın farklı boğuk sesi ve vokal tekniği, soft melodileri, rüyası sözleriyle kendini bir çok alternatif gruptan ayıran Beach House, 2010 senesinde son olarak çıkardıkları “Teen Dream” albümleriyle esas büyük çıkışlarını yakalayarak, indie müzik çevrelerinde büyük bir popülarite kazanmışlardır.

 

 

 

TUNNG

2003 yılında Londra’da Mike Lindsay ve Sam Genders tarafından temelleri atılan ve şarkıları The O.C.’den Weeds’e kadar bir çok dizi ve reklamda kullanılan Tunng; ilk çıkışını 2005’te yayınladıkları “Mother’s Daughter and Other Songs” albümüyle yakaladı. Grup bu albümle büyük beğeni toplarken; ikinci albümleri “Comments of the Inner Chorus”u 2006’da piyasaya sürdü. Bu albümle Tunng’un ismi giderek daha geniş kitlelerce anılmaya başlandı. Akla gelen her türlü farklı müzik aletiyle performans gösteren Tunng, çok geçmeden alt yapılarını sağlamlaştırarak üçüncü albümleri “Good Arrows”u 2007’de piyasaya sürdü. Bu albümle folktronica türünün öncüsü olduğunu kanıtlayan İngiliz grup, 2009 yılının Mart ayında Tinariwen ile başarılı bir İngiltere turuna çıktı. Glastonbury festivalinde de sahne alan grup dördüncü albümlerini “…And Then We Saw Land”’i 2010 senesinde yayınladı.

 

FM BELFAST

Electropop ve indietronica türlerinin farklı sesi İzlandalı bir grup olan FM Belfast İzlandaya özel o kuzeysi dokunuşlarıyla yorumladıkları elektro tarzlarıyla dikkat çekiyor. FM Belfast 2006 yılında Lóa Hlín Hjálmtýsdóttir ve efsanevi Mum grubunun kurucularından olan Örvar Þóreyjarson Smárason’un da katılımıyla orijinal kadrosuna kavuştu. İlk albümleri ‘’How to Make Friends’’‘i 2008 yılında yayınlayan topluluk, bazen elektronik bazen de indietronica türleri arasında seyreden enerjisi yüksek performanslarıyla herkesi dansa davet ediyor.

 

THE QEMISTS

Müzikleri her daim enerji içereren ve bunu da canlı performanslarına sınırsızca yansıtan Ninja Tune plak şirketinin önde gelen İngiliz drum’n bass duayenleri The Qemists, Rock’n Coke Sonar sahnesinde sıkı bir performansa hazırlanıyor! 1990’da Brighton, İngiltere’de kurulan; davulcu Leon Harris, basist Dan Arnold ve gitarist Liam Black’ten oluşan The Qemists, rock grubu geçmişlerine ek olarak DJ performanslarına ve ses getiren drum’n’bass partilerine devam ettiler. Bu iki tarzdan esinlenerek oluşturdukları grupları The Qemists bu şekilde hem rock hem de aksam ritmleriyle oldukça enerjik bir müzik yapıyorlar. İlk olarak isimlerini Ninja Tune’den Coldcut’ın “Everything Is Under Control” adlı parçasına yaptıkları remiks ile duyuran grup 2009’da ilk albümleri “Join The Q” yu yayınladı. Aynı yıl Enter Shikari’nin dünya turunda grupla aynı sahneyi paylaşan The Qemists sonrasında geniş kapsamlı İngiltere turnelerine devam ettiler. Pendulum ve Coldcut gibi İngiliz kentsel müziğinin en önemli isimlerinin övgüyle bahsettikleri İngiliz grup, geçtiğimiz yıl çıkardıkları “Spirit In The System” albümüyle aynı yüksek enerjilerini Rock’n Coke Sonar Sahnesine taşımaya hazırlanıyorlar.

 

THE GASLAMP KILLER

Los Angeles’lı prodüktör ve DJ Gaslamp Killer, ilk olarak Amerika’nın Batı yakasının en öne çıkan deneysel hip hop prodüktörlerinden, Flying Lotus’un plak şirketi Brainfeeder’dan parçalarını yayınlamaya başladı. Müzik kariyeri boyunca Jimi Hendrix, Dr. Dre ve DJ Shadow gibi isimlerden oldukça etkilenen Gaslamp Killer, 2006 senesinde Los Angeles’ta Low End Theory parti gecelerini düzenlemeye başladı. En son 2010 senesinde Death Gate isimli EP’sini yayınlayan Amerikalı sanatçı, şimdiye kadar Coachella, Reworks ve Decibel gibi birçok uluslarası festivalde performans gösterdi. Sanatçıya bazı performanslarında Warp plak şirketinin son dönem yıldızı Gonjasufi de MC olarak eşlik etti. Gaslamp Killer’ın kendine has tarzı soul müziğin köklerinden izler taşırken, aynı zamanda farklı saykadelik katmanlar da barındırıyor.

 

SOAKED

2003 yılında kurulan Soaked, “Gemlike” parçasına çektikleri kliple ilk olarak isimlerini duyurdu. Synth-pop köklerini rockla besleyen Soaked birleştirdikleri davul, bas ve klavyeden oluşan alt yapıları ve şiirsel vokalleriyle tamamen kendilerine has bir müzik yapıyor. Soaked, yüksek enerjileri ve kendi tasarımlarını yansıttıkları görsel sahne performanslarıyla Rock’n Coke’ta!

 

MABBAS & STYLE-IST

Mabbas, 1996’dan itibaren hobi olarak başladığı DJ’lik macerasını 2000 senesinden itibaren radyoculuğa ve profesyonel mekânlara taşıdı. Bugüne kadar Rock’n Coke, Efes Pilsen One Love, Phonem by Miller, Bug Hole gibi büyük festivallerde sahne alan Mabbas çok yönlü ve enerjik DJ setleriyle tanınıyor. Mabbas’ın festivaldeki performans ortağı onun kadim dostu; downtempo, dub, abstract hip hop, nu disco, electro, breakbeat ve drum’n bass’e dek uzanan bir sound yelpazesine sahip Style-ist. Mabbas & Style-ist birlikte dubstep’ten electro’ya, drum and bass’ten indie’ye yüksek enerjili bir performans için Rock’n Coke’ta! İkiliye görselleriyle Engin Eraydın eşlik edecek

 

 

 

CLUB BANGKOK

Club Bangkok 2006’da Amsterdam’daki tuhaf gece hayatı boşluğunu görüp şaşıran, sonrasında şaşırmayı bırakıp bir ‘club night’ başlatan Jael Snijder ve Doğu Orcan tarafından kuruldu. 2010 ortalarında Dou yanına iki yakın arkadaşı Hakan Odabaşı ve Onur Yazıcı’yı da alarak Bangkok gecelerinin İstanbul ayağına başladı. Son bir yılda hatırı sayılır bir kitleyle bütünleşen Bangkok deejayleri bütün kalpleriyle sevdikleri bir playlist ile gelenlerin yüzünde gülümseme, ertesi gün de vücutlarında müthiş bir hangover bırakmayı başardılar.  Gençler Club Bangkok’larda indie anthem’ları üst üste çalarken, dans pistinde dehidrasyonu salgın hastalık haline getiriyor. The Stone Roses, The Clash, The Sonics, Undertones, Velvet Underground, Sex Pistols gibi ‘Old-Skool-Indie’yi, 2004 sınıfından terk The Libertines, Futureheads, Killers ve arkadaşlarıyla birleştirip, her çalındığında tavandan ter akıtacak derecede dans ettiren Blur, Franz Ferdinand, Arctic Monkeys, Blondie marşlarıyla karıştırınca gitar-kafa insanların mutlu olmaması imkânsıza yakın. ‘Uyuz Indie’ veya ‘Snobby Techno’ diye tabir ettikleri ama aslında sevdikleri türden şarkıları ise Bangkok’ta çalmıyor ve o şarkıları isteyen gidip evinde dinleyebilir diye düşünüyorlar.  Amaçları; daha önce deneyip başardıkları gibi dinleyicileri ‘dancefloor-friendly’ şarkılarla coşup coşturmak.

 

DANCİNG BİRDS FEEL THE BEAT

 

Haber

İlginizi Çekebilir