Rock’n Coke Grupları açıklandı

 

 

Uygulamanın başlatıldığı ilk gün sanal çadır kuranların sayısının 4 bin 500’e ulaşmasının ardından Motörhead’in yanı sıra, Travis, Skunk Anansie, The Kooks, 2 Many DJ’s, Athena, Thievery Corporation, Beach House, FM Belfast, The Black Lips, Chapel Club, Tunng ve Gaslamp Killer’ın da Rock’n Coke’ta sahne alacağı açıklandı.

www.rockncoke.com’da sanal çadır kuranların sayısı 10 bine ulaştığında programın tamamı açıklanacak.

 

Birden fazla sahneye yayılan zengin içeriğiyle müzikseverlere unutulmaz bir festival deneyimi yaşatmaya hazırlanan Rock’n Coke’un açıklanan ilk grubu ana sahnede yer alacak İngiliz metal ve hard rock devi Motörhead. Motörhead’in yanı sıra Travis, Skunk Anansie, The Kooks,  2 Many DJ’s ve Athena ana sahnede yer alacak diğer gruplar arasında.

 

Thievery Corporation, Beach House, Tunng, Gaslamp Killer ve FM Belfast ise ‘Alternatif Sahne’de müzikseverleri coşturacak gruplardan bazıları. Rock’n Coke’un bu sene farklı türlere ev sahipliği yapacak yeni sahnesi “Sonar Sahne” de ise Amerikalı garage-punk grubu The Black Lips ve Chapel Club performans gösterecek.

 

Avantajlı Biletler 18 Nisan’a Kadar Biletix’te

Rock’n Coke’un iki günlük avantajlı biletleri 70 TL’lik bedelle satılıyor. 18 Nisan 2011 sonrası tek günlük Rock’n Coke biletleri 90 TL, kombine 140 TL, kombine + kamp 180 TL’den satışa sunulacak. 18 Nisan 2011’den itibaren öğrenci biletlerinin fiyatı ise tek gün için 60 TL, kombine için 100 TL, kombine + kamp için 120 TL olacak.

 

 

Rock’n Coke Avantajlı Bilet Ücretleri – 18 Nisan 2011’e Kadar

 

Kombine

Kamp + Kombine

Normal

120 TL

140 TL

Öğrenci

70 TL

90 TL

 

Rock’n Coke Bilet Ücretleri – 18 Nisan 2011 Sonrası

 

Tek Gün

Kombine

Kamp + Kombine

Normal

90 TL

140 TL

180 TL

Öğrenci

60 TL

100 TL

120 TL

 

 

 

 

Rock’n Coke Hakkında

2003 yılından itibaren Coca-Cola tarafından Pozitif organizasyonu ile düzenlenen ve müzik ve organizasyon kalitesini hep koruyan Rock’n Coke, bu özelliğiyle adeta yeni neslin geleneksel buluşma noktası haline gelirken, aynı zamanda adını Avrupa’nın önde gelen rock festivalleri arasına yazdırdı. Yourope – Avrupa Festivaller Birliği üyesi olan Rock’n Coke sahnesi şimdiye kadar çeşitli ülkelerden 101 yabancı, 98 yerli grup olmak üzere toplam 550’den fazla müzisyeni ağırladı. 8 yılda yaklaşık 250 binden fazla izleyiciye ev sahipliği yapan Türkiye’nin en büyük açık hava etkinliği Rock’n Coke’ta bugüne kadar; The Cure, Korn, Linkin Park, Muse, 50 Cent, Pet Shop Boys, The Prodigy, Iggy Pop, Placebo, Simple Minds, Suede, Nine Inch Nails, Kaiser Chiefs, Jane’s Addiction, Santigold, Juliette and the New Romantiques, The Rasmus, Offspring, The Smashing Pumpkins, Chris Cornell, Franz Ferdinand ve Manic Street Preachers gibi büyük isimler sahne aldı.

 

Rock’n Coke Sanatçı Bilgileri

MOTÖRHEAD

Grubun basçısı Lemmy tarafından Phil “Philthy Animal” Taylor’lı ilk kadrosuyla 1975 senesinde kurulan Motörhead, İngiliz Heavy Metal akımının en öncü ve yenilikçi grupları arasında gösterilen, yıllar geçse de yaşlanmayan yaşayan bir efsane. 70’ler ve 80’lerin başında metali özellikle İngiltere’de tekrardan alevlendiren en önemli katalizörlerden biri olan Motörhead çıkış albümü On Parole’u 1979 senesinde yayınladı. Klasik rock’n roll temelleri üzerine yapılan bu ilk albüm sonrasında “Fast” Eddie Clark’ın gitarın başına geçmesiyle Motörhead’in efsanevi triosu oluşmuş oldu. Grup, 1979 -1982 seneleri arasında arka arkaya “OverKill”, “Bomber”, “Ace of Spades” ve “Iron Fist” adlı dört efsanevi albümü yaparak metal tarihine Motörhead ismini altın harflerle yazdırdı..

Parçalarında iyi ve kötü kavramları, gücün kötüye kullanımı ve rock’n ‘roll hayat tarzı gibi ateşli konuları işleyen grup, bugüne kadar 20’ye yakın albüm çıkardı, en son albümleri “The World is Yours”’u ise 2010 senesinde yayınladı..

 

TRAVIS

Travis, 90’ların başından beri dünya müzik piyasasında en dikkat çeken Britpop oluşumlarından biri. 1960’lı yılların klasik rock etkileri ve ayakları yere basan, içten şarkılarıyla Travis ayı döneme ait Britop ve rock gruplarından ayrışıyor. 1990 yılında İskoçya’da, Glasgow’da Francis Healy, Andy Dunlop, Neil Primroe ve Dougie Payne tarafından kurulan Travis, kendi olanaklarıyla yayınladıkları “All I Wanna Do is Rock” EP’leri, mütevazı vokalleri ve yükselen gitarlarıyla, Brit-pop ve rock’ın kökleri arasında bir bağ kurarken, dönemin ruhunu başarılı bir şekilde yakalıyordu. İkinci EP’leri “U16 Girls’’i yayınlamalarının ardından popüleritelerini attıran İskoç grup, ilk albümleri için U2’nun prodüktörü Steve Lillywhite ile anlaştı ve büyük bir başarıya ulaştı. İkinci albümleri “The Man Who”’yu 1997 yılında yayınlayan Travis, bu albümden çıkan ‘Why Does It Always Rain on Me?’ ve “Writing to Reach You” gibi hitler ile müzik piyasasındaki yerini sağlamlaştırırken, hayran kitlesini de büyük ölçüde genişletti. 2001 yılından Nigel Godrich prodüktörlüğünde yayınladıkları üçüncü albümleri “The Invisible Hand” ile BRIT ödüllerinde ‘En İyi Albüm’ ödülünü kazanan grup, bu albümde yer alan “Sing” hitleriyle özellikle pop-rock çevrelerinde büyük ilgi gördü ve o sene MTV’de en çok çalınan parçalardan biri oldu. Dünya çapında büyük ilgi gören bu albümün ardından günümüze kadar 3 albüm daha yayınlayan Travis, ‘Flowers in the Window’, ‘Love Will Come Through’, ‘Side’ ve ‘Closer’ gibi unutulmaz Brit Pop hitlerine imza atan çok üretken bir grup.

 

SKUNK ANANSIE

1994 yılında Londra’da kurulan Skunk Anansie, ilk konserlerini, zamanın kült kulübü Splash’te verdiler. “Paranoid and Sunburnt” isimini taşıyan ilk albümlerini 1995 yılında yayınlayan grubun “Feed” ve “Selling Jesus” şarkılarıStrange Days” filminde kullanıldı. Selling Jesus’ın tartışma yaratan politik sözleri ve Skin’in yırtıcı vokali sayesinde Skunk Anansie kısa sürede tüm dikkatleri üzerine çekti. Çıkış albümlerinde yer alan ‘Weak’ ile uzun süre boyunca listelerin üst sıralarında kalan, alternatif rock’ın en sevilen isimlerinden biri olan topluluk, 1995 yılında Kerrang! Dergisi tarafından En İyi Grup ödülünü aldı. “Hedonism” hitini de barındıran ikinci albümleri “Stoosh”’u da ilk albümleri gibi One Little Indian Records’dan çıkaran İngiliz grup, üçüncü albümleri “Post Orgasmic Chill” için ise Virgin Records ile anlaştı.  Grup, üçüncü albümlerinde dinleyenleri yer mıhlayan güçlü tarzlarınaeşlik eden zeka ve incelik dolu yaylı enstrüman kullanımı ile müzik otoriteleri tarafından tam not aldılar. Bu albümden çıkan ‘Secretly’ ve ‘Charlie Big Potatoe’ şarkıları ile yine listelerde ciddi başarılar yakaladılar. Üçüncü albümlerinden sonra dağılan grubun üyelerinin her biri 2009 yılına kadar solo kariyerlerine ağırlık verdi.  Özellikle karizmatik solist Skin, 2 tane başarılı solo albüm yayınladı. 2009 yılında birkaç konser için biraraya gelen ekip, gördükleri yoğun ilgi sonunda tekrardan birleşerek turneye çıkma kararı aldı. Aynı yıl bir Greatest Hits albümü de yayınlayan Skunk Anansie, son albümleri “Wonderlustre”’yi 2010 yılında yayınladı.

 

 

THE KOOKS

2004 senesinde Brighton’da kurulan İngiliz indie rock dörtlüsü The Kooks, Luke Pritchard (vokal,gitar),Hugh Harris(gitar), Chris Prendergast(davul) ve Peter Denton(bas)’dan oluşuyor. Kendilerini aslında bir “pop” grubu olarak tanımlayan The Kooks, 1960’larda Beatles ve The Rolling Stones’un başını çektiği “British Invasion” akımıyla post-punk arasında gidip gelen bir tarza sahip. Aynı zamanda grubun parçalarında Brit Pop, Reggae ve Ska tonlarına da sıkça rastlayabiliyoruz.

 

2 MANY DJ’S

Soulwax ismiyle yakından tanıdığımız Belçikalı kardeşler David ve Stephen Dewaele ya da bilinen isimleriyle 2 Many DJ’s  Rock’n Coke ana sahnesinde yüksek enerjili bir performansa hazırlanıyor. Türkiye’ye gelmesi  çok uzun süredir beklenen 2 Many DJ’s, elektro ve disko parçaları ilham veren kendilerine özgü tarzlarıyla yeniden yorumluyorlar.  Elektro  ve dans müziğini birleştirerek  dünyadaki bir çok festivalde sahne alan ve kitleleri peşinden sürükleyen  grup, şimdiye kadar Tiga, Gorillaz ve Daft Punk gibi  birçok isimle de işbirliği yaptı. Yaptıkları mash-uplarla yeni bir akım başlatan ve türlerinin öncüsü olarak kabul edilen efsanevi ikili 2 Many DJ’s onbinlerce müzikseveri kendinden geçirtecek performanslarını Rock’n’Coke’a ana sahnesine taşıyacak.

TUNNG

2003 yılında Londra’da Mike Lindsay ve Sam Genders tarafından temelleri atılan ve şarkıları The O.C.’den Weeds’e kadar bir çok dizi ve reklamda kullanılan Tunng; ilk çıkışını 2005’te yayınladıkları “Mother’s Daughter and Other Songs” albümüyle yakaladı. Grup bu albümle büyük beğeni toplarken; ikinci albümleri “Comments of the Inner Chorus”u 2006’da piyasaya sürdü. Bu albümle Tunng’un ismi giderek daha geniş kitlelerce anılmaya başlandı. Akla gelen her türlü farklı müzik aletiyle performans gösteren Tunng, çok geçmeden alt yapılarını sağlamlaştırarak üçüncü albümleri “Good Arrows”u 2007’de piyasaya sürdü. Bu albümle folktronica türünün öncüsü olduğunu kanıtlayan İngiliz grup, 2009 yılının Mart ayında Tinariwen ile başarılı bir İngiltere turuna çıktı. Glastonbury festivalinde de sahne alan grup dördüncü albümlerini “…And Then We Saw Land”’i 2010 senesinde yayınladı.

 

THE GASLAMP KILLER

Los Angeles’lı prodüktör ve DJ Gaslamp Killer, ilk olarak Amerika’nın Batı yakasının en öne çıkan deneysel hip hop prodüktörlerinden, Flying Lotus’un plak şirketi Brainfeeder’dan parçalarını yayınlamaya başladı. Müzik kariyeri boyunca Jimi Hendrix, Dr. Dre ve DJ Shadow gibi isimlerden oldukça etkilenen Gaslamp Killer, 2006 senesinde Los Angeles’ta Low End Theory parti gecelerini düzenlemeye başladı. En son 2010 senesinde Death Gate isimli EP’sini yayınlayan Amerikalı sanatçı, şimdiye kadar Coachella, Reworks ve Decibel gibi birçok uluslarası festivalde performans gösterdi. Sanatçıya bazı performanslarında Warp plak şirketinin son dönem yıldızı Gonjasufi de MC olarak eşlik etti. Gaslamp Killer’ın kendine has tarzı soul müziğin köklerinden izler taşırken, aynı zamanda farklı saykadelik katmanlar da barındırıyor.

 

ATHENA

Müzik maceraları Akmar Pasajı’na ilanlar asarak grup kurma çalışmalarıyla başlayan Hakan ve Gökhan Özoğuz kardeşler çok geçmeden karşılaştıkları bir ilanla hem gruba isim, hem de basçı ve davulcu bulmuş oldular. Fakat grup elemanları zaman içinde bir çok değişiklik gösterdiği için ilk ciddi kadro 1990 yılında kurulabildi. Çok ses getiren ilk albümleri “Holigan”ı 1998 baharında piyasaya süren Athena ülke çapında büyük bir yankı uyandırdı. Türkiye’de ska tarzı müzik türü Athena ile birlikte büyük ilgi gördü hatta Athena’nın albümle aynı adı taşıyan hiti “Holigan” sporla özdeşleştirildi ve büyük küçük herkesin diline marş oldu.

 

THIEVERY CORPORATION

Elektronik müziği dub, acid jazz, reggae, bossanova ve Hint ezgileriyle harmanlayarak kendilerine has bir tür elde eden ünlü Amerikalı grup Thievery Corporation DJ ve prodüktör ikili, Rob Garza ve Eric Hilton’dan oluşuyor.  1995 yılında Washington D.C’de temelleri atılan ve Lounge müzik denince akla gelen ilk gruplardan biri olan Thievery Corporation, trip-hop ve down tempo müzikte özellikle Amerika’da başı çeken ve Türkiye’de de hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip bir grup.

 

THE BLACK LIPS

2000 yılında Atlanta-Georgia’da kurulan garage punk-rock grubu The Black Lips, 2002 yılında çıkardıkları “Ain’t Come Back” adlı parçalarıyla ilk olarak alternatif müzik çevrelerinde tanındı. Blues, Rock, Doo-wop, Country ve Punk türlerini harmanlayan sıra dışı grup The Black Lips, benzersiz tarzlarıyla Spin ve Rolling Stone gibi dergiler tarafından övgüyle karşılandı. 2007 tarihli “Good Bad Not Evil” albümüyle bir anda büyük çıkış yakalayan grubun aynı albümden bir çok parçaları “(500) Days of Summer”, “Scott Pilgrim vs the World” gibi filmlerin müziklerinde kullanıldı.

 

FM BELFAST

Electropop ve indietronica türlerinin farklı sesi İzlandalı bir grup olan FM Belfast İzlandaya özel o kuzeysi dokunuşlarıyla yorumladıkları elektro tarzlarıyla dikkat çekiyor. FM Belfast 2006 yılında Lóa Hlín Hjálmtýsdóttir ve efsanevi Mum grubunun kurucularından olan Örvar Þóreyjarson Smárason’un da katılımıyla orijinal kadrosuna kavuştu. İlk albümleri ‘’How to Make Friends’’‘i 2008 yılında yayınlayan topluluk, bazen elektronik bazen de indietronica türleri arasında seyreden enerjisi yüksek performanslarıyla herkesi dansa davet ediyor.

 

BEACH HOUSE

Victoria Legrand ve Alex Scally’den oluşan, 2004 yılında Baltimore’da kurulmuş iki kişilik  Amerikalı dream-pop grubu Beach House; 2006 yılında kendi isimlerini taşıyan çıkış albümlerinden sonra “Devotion” albümünü çıkararak tamamen kendilerine özgü “lo-fi” tarzlarını buldular ve buradan devam ettiler.  Bu albüm sonrası bir çok başka gruba da ilham vererek müzik sahnesinde yepyeni türlerin gelişmesine ön ayak olan Beach House, son dönemde bazı çevrelerce “The Silent Revolution(Sessiz Devrim)” denilen ve The XX grubunun da başını çektiği müzik akımının da öncülerinden biri olmuşlardır. Fransız asıllı olan Victoria Legrand’ın farklı boğuk sesi ve vokal tekniği, soft melodileri, rüyası sözleriyle kendini bir çok alternatif gruptan ayıran Beach House, 2010 senesinde son olarak çıkardıkları “Teen Dream” albümleriyle esas büyük çıkışlarını yakalayarak, indie müzik çevrelerinde büyük bir popülarite kazanmışlardır.

 

CHAPEL CLUB

The Smiths ile özdeşleşen Manchester tarzının günümüzdeki en başarılı temsilcilerinden Chapel Club 2008 yılında kuruldu. Albümleri çıkmadan önce İngiltere’de kendi imkanları ile verdikleri konserler sayesinde sadık bir dinleyici kitlesi oluşturan topluluk ismini grubun solisti Bowman’ın dini öğelere olan merakından alıyor.  İlk single’ları “Surfacing” i 2009 yılında piyasaya süren, hemen ardından 2010 yılında “O Maybe I”ı dijital ortamda yayınlayan grup, bu şarkı ile müzik çevrelerinden olumlu eleştiriler aldı ve birçok radyo istasyonun en çok çaldığı şarkılardan biri oldu. Geçen yazı dünya’nın en büyük festivallerinden Glastonbury de dahil olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde konserler vererek geçiren grup, ilk stüdyo albümleri “Palace”’ı 2011 yılında yayınladı. Chapel Club ilk defa Türkiye’de, Rock’n’Coke sahnesinde!

 

 

Festival Hakkında : www.rockncoke.com

                                   www.facebook.com/rockncoke

  www.twitter.com/rockncoke

Biletler için : www.biletix.com

Organizasyon : www.pozitif.info

 

 

 

 

Haber

İlginizi Çekebilir