UNICEF'ten dünyaya "Aylan çağrısı"

UNICEF Genel Direktörü Anthony Lake Avrupa’daki göçmen çocuklar ve mülteci krizine ilişkin medyadaki görüntülerin son olmayacağını ve bu görüntülerin yaşanmaması için acil harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. 

Avrupa’daki mülteci ve göçmen krizi giderek derinleşirken, UNICEF Genel Direktörü Lake, Avrupa’daki göçmen çocuklar ve mülteci kriziyle ilgili açıklamada bulundu.

Açıklamasında göçmen çocuklarla ilgili görüntülere dünyanın şoke olmasının yeterli olmayacağını belirten Lake, acilen harekete geçilmesi gerektiğini bildirdi.

Lake şunları kaydetti:

“Avrupa’daki mülteci ve sığınmacı krizinin giderek derinleştiği bu ortamda tüm dünya genelindeki sosyal medya ağlarında, televizyon ekranlarında ve gazetelerin ilk sayfalarında karşılaştığımız bu şok edici görüntüler son olmayacak.” 

Açıklamasına, “bu görüntülerin karşısında, dünyanın sadece şoke olması yeterli değildir. Bu görüntülerin tekrar yaşanmaması için acilen harekete geçilmelidir” diyerek devam eden Lake, Avrupa’ya sığınmaya çalışan Suriyelilerin en az dörtte birinin çocuklardan oluştuğunu bildirdi.

2015’in ilk altı ayında 106 binden fazla çocuğun Avrupa’ya sığınma talebinde bulunduğunu belirten Lake, “ne zaman bu korkunç çatışmalar son bulursa ancak o zaman yaşanan bu dram sona erer” dedi. 

Lake açıklamasında ayrıca Suriye’deki korkunç çatışmalar nedeniyle 2 milyon çocuğun ülkeden göç etmeye zorlandığını hatırlattı. 

Bu arada, Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan 2 bin 500 kişiden fazla göçmen geçiş sırasında hayatını kaybetti veya kayboldu.

Lake, dramın sona erdirilmesi için şu tedbirlerin alınması çağrısında bulundu:

Sağlık, gıda, psikososyal destek ve eğitim gibi temel hizmetlerin kesintisiz olarak sunulması yoluyla bu çocukların korunması ve ailelerin bir arada kalabilmeleri için mülteci ve sığınmacılara yeterli barınma imkanlarının sağlanması.

Yeterli sayıda ve gerekli eğitimleri almış çocuk koruma uzmanını görevlendirerek çocuklara ve ailelerine destek sağlanması.

Ailelerin ülkeler arası geçişi nedeniyle sadece denizlerde değil, karada da arama kurtarma faaliyetlerinin sürdürülmesi. Ayrıca göçmen ve mülteci çocukların ihmal ve istismardan korunması için gereken her türlü çabanın gösterilmesi.

Söz konusu çocuklarla ilgili alınan tüm kararlarda ve iltica taleplerinin değerlendirilmesinde öncelikli olarak çocukların yüksek yararının gözetilmesi.”

Orhan Pamuk: Aylan’ın fotoğrafı entelektüellerin vereceği tepkiden daha büyük bir etki yarattı

Orhan Pamuk: Aylan’ın fotoğrafı entelektüellerin vereceği tepkiden daha büyük bir etki yarattı

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, üç yaşındaki mülteci Aylan Kurdi’nin cansız bedenine ilişkin fotoğrafın yayımlanmasını doğru bulduğunu söyledi

Devamı
Roma Kulübü Mülteciler İçin Kampanya Başlattı

Roma Kulübü Mülteciler İçin Kampanya Başlattı

Aylan’ın fotoğrafı vicdanları uyandırmaya devam ediyor.

Devamı
Fas'ta Suriyeli Çocuk Aylan İçin Eylem

Fas’ta Suriyeli Çocuk Aylan İçin Eylem

Faslı Sanatçılar Aylan Gibi Giyinerek Eylem Gerçekleştirdiler.

Devamı
Aylan'ın ölümü Brezilya sokaklarında yankılandı

Aylan’ın ölümü Brezilya sokaklarında yankılandı

Tepki olarak Aylan’ın fotoğrafını sokaklarına çizdiler

Devamı
Aylan’ın fotoğrafı bağışları artırdı

Aylan’ın fotoğrafı bağışları artırdı

Minik Aylan’ın kıyıya vurmuş cesedi insanların sığınmacılara bakışını değiştirdi

Devamı
Minik Aylan'ın son fotoğrafı

Minik Aylan’ın son fotoğrafı

3 yaşındaki Kobanili Aylan Kurdi’nin seyahatten 6 saat önce Akyarlar sahilinde uyurken çekilen son fotoğrafı da ortaya çıktı.

Devamı

Haber

İlginizi Çekebilir