Bodrum'da tekne faciası: 17 ölü

Suriyeli sığınmacıların Avrupa’ya umut yolculuğunda yeni bir facia yaşandı. Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunan adalarına geçmeye çalışan Suriyelilerin bulunduğu teknenin batması sonucu 17 kişi hayatını kaybetti.

Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’nden dün sabah denize açılan Suriyelilerin bindiği tekne Yunanistan’ın Leros Adası’na giderken, Çavuş Adası açıklarında su almaya başladı. Aşırı yük nedeniyle alabora olan teknenin kamarasından çıkamayan aralarında 5 çocuk ve 5 kadının bulunduğu 17 kişi boğularak öldü. Teknenin üst bölümünde bulunan 20 kişi ise can yelekleri sayesinde Çavuş Adası’na kadar yüzerek kurtuldu. Sahil Güvenlik ekipleri hemen olay yerine intikal etti. Dalgıçlar tarafından tekneden çıkarılan 17 kişinin cesedi, morga götürüldü. Faciadan sağ kurtulan Suriyeliler ise sağlık kontrolü için Bodrum Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Burada ölen yakınlarını teşhis eden sığınmacılar gözyaşlarına boğularak fenalık geçirdi.  

10 KİŞİ PARAYI VERMELERİNE RAĞMEN TEKNEYE BİNEMEMİŞ

Öte yandan, faciadan yüzerek sağ kurtulanların verdiği ifadeler kan dondurdu. Yakınları Ahlan Burhan, Sabır Hayat ve 3 yaşındaki Yusuf Hayat’ı kaybeden Saldan Hayat, “Sıkıntı olmayacak, lüks yolculuk yapacaksınız” diyerek kandırıldıklarını söyledi. Hayat, yaşadıkları faciayı şöyle anlattı: “Kişi başı 2’şer bin dolar aldılar. Buluşma yerine geldiğimizde çocuk ve kadınları kamaraya doldurdular. 10 kişi paralarını vermelerine rağmen tekneye binemeyip geri döndü. Kıyıdan açıldıktan sadece 10 dakika sonra dalga çıktı. Kaptan ani manevra yapınca tekne birden ters döndü. Teknenin altında kalanları kurtarmamız mümkün olmadı.”

Haber

İlginizi Çekebilir