Mısırlı milyarderden “Aylan Adası” projesi

Mısırlı milyarder Naguib Sawiris Suriye ve diğer çatışma alanlarından kaçan binlerce mülteci için Yunanistan’da iki ada satın almak için görüşmeler yaptığını söyledi. Sawiris adalardan birinin adının “Aylan adası” olmasını istediğini açıkladı.

Naguib Sawiris: Mülteciler için Yunanistan’da iki ada almak için sahipleriyle temas halindeyim

 

Mısırlı milyarder Naguib Sawiris Suriye ve diğer çatışma alanlarından kaçan binlerce mülteci için Yunanistan’da iki ada satın almak için görüşmeler yaptığını söyledi. Sawiris adalardan birinin adının “Aylan adası” olmasını istediğini açıkladı.

Zengin işadamı göçmenleri yerleştirmek amacıyla Yunanistan ve ya İtalya’da adalardan birini satın almayı eylül ayı başında önermişti.

“Ben onlara yeni ülkenin inşası yoluyla iş sağlayacağım” demişti.

 

“Ben Yunanistan’da iki adayı belirledim ve onların sahipleri ile temas halindeyim. Biz Yunan hükümetiyle olası en büyük mülteci kabul sayısını karşılamak koşuluyla görüşmeye hazırız” diyen Sawiris Twitter’da yaptığı açıklamada “Biz mültecilerin gelişi için idari prosedürleri başlatmak için Yunanistan’dan yeşil ışık bekliyoruz” diye yazdı.

 

Sawiris mülteciler için olası işbirliği yolları görüşmek üzere BM Mülteciler Yüksek Komiserliği temsilcileri ile bir araya gelerek görüşeceğini söyledi. Sawiris, bir adanın isminin küçük Suriyeli çocuğa atfen Aylan adını taşımasını istediğini belirtti. Suriyeli küçük Aylan Bodrum’da hayatını kaybetmiş. Sahile vuran küçük bedeni gösteren fotoğraf tüm dünyada mültecilere bakışı değiştirmişti.



 

image

Ege’de kahreden kaçak faciası: 4’ü çocuk, 15 ölü

MUĞLA’nın Datça İlçesi’nde, kaçak göçmenleri taşıyan tekne battı. İlk belirlemelere göre 4’ü çocuk 13 kişinin denizden cesedi çıkarıldı, 205 kişi kurtarıldı. Seferihisar’da ise 2 Suriyeli boğularak hayatını kaybetti.

Devamı
image

Çinli ressam Li Yueling bu kez Aylan’ı çizdi

Pekin’de yaşayan sanatçı Li Yueling de Bodrum sahilinde cansız bedeni bulunan minik Aylan’a ve göçmenlerin yaşadığı sorunlara duyarsız kalmadı

Devamı
image

Aylan için “Biz üzülmüyoruz” yazan Alman ırkçı işten çıkartıldı

Ölümüyle tüm dünyayı yasa boğan üç yaşındaki Aylan Kurdi’ye saygısızlık yapan Alman ırkçı işten atıldı

Devamı
image

Aylan Kurdi fotoğraflarına gelen tepkilere karşı Bild gazetesi fotoğrafsız çıktı

Almanya’nın en çok satan gazetesi Bild, bugün fotoğrafsız çıktı. Nedeni ise, dünyaya damga vuran Aylan Kurdi fotoğraflarına gelen tepkilere karşı “Fotoğrafların gücünü göstermek” olarak açıklandı.

Devamı
image

Minik Aylan’ın öldüğü faciayla ilgili 2 kişi tutuklandı

Bodrum’da kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu aralarında 2 yaşındaki Aylan Kurdi’nin de bulunduğu 12 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili gözaltına alınan 3 zanlıdan 2’si tutuklandı.

Devamı
image

Roma Kulübü Mülteciler İçin Kampanya Başlattı

Aylan’ın fotoğrafı vicdanları uyandırmaya devam ediyor.

Devamı
image

Fas’ta Suriyeli Çocuk Aylan İçin Eylem

Faslı Sanatçılar Aylan Gibi Giyinerek Eylem Gerçekleştirdiler.

Devamı
image

Orhan Pamuk: Aylan’ın fotoğrafı entelektüellerin vereceği tepkiden daha büyük bir etki yarattı

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, üç yaşındaki mülteci Aylan Kurdi’nin cansız bedenine ilişkin fotoğrafın yayımlanmasını doğru bulduğunu söyledi

Devamı
image

Aylan’ın ölümü Brezilya sokaklarında yankılandı

Tepki olarak Aylan’ın fotoğrafını sokaklarına çizdiler

Devamı

 

Haber

İlginizi Çekebilir